Emma Wåland og Mads Marum fra Kristiansand Badmintonklubb (KBK) sikret seg seks av klubbens åtte medaljer i helgens mesterskap.

UBM er uoffisielt NM for ungdom, og Norges største badmintonturnering for spillere i klassene U15 og U17. Over 220 spillere deltok i turneringen, hvorav Kristiansand Badmintonklubb (KBK) stilte med 20 spillere.

Herredouble U17 hvor Mads Marum vant gull sammen med makker Tobias Krømke (Sabk), KBK tok også bronse ved Christoffer Ripegutu og Nikolay Avestroup ( Foto: foto: privat).

KBK stilte med en av mesterskapets største tropper, og viser at klubben har et yrende og godt badmintonmiljø både i forhold til bredde og topp. Mads Marum leverte et godt mesterskap, og tok klubbens eneste gullmedalje i herredouble med makker fra SaBK. I tillegg ble det sølv i herresingel og bronse i mixdouble sammen med klubbmakker Lotte Eide.

Emma Wåland hadde også et svært godt mesterskap, med to finalespill og en semifinale. To sølvmedaljer og en bronsemedalje ble fasiten. Sølvmedaljene kom i damedouble sammen med klubbmakker Thea Tønnesen og i mixdouble sammen med makker fra SaBK. I damesingel ble det bronse etter meget knepent tap i 3. sett i semifinalen.

Fra venstre The Tønnesen og Emma Wåland med 3. plass i damedouble U15 ( Foto: foto: privat).

I mixdouble U15 fikk Thea Tønnesen sin andre medalje i mesterskapet, da hun tok bronse sammen med klubbmakker Jonas Østhassel. I herredouble U17 ble det en flott 3. plass til Nikolay Avenstroup og Christoffer Ripegutu etter en spennende 3-setts kamp i semifinalen mot vinnerparet.