NM-klare Lista-gutter

Terje Knustad (26) og Rydyard Nygård (19, t.v. på bildet) fra Lista Karateklubb er klare for NM i fullkontakt karate i Trondheim om knappe to uker. Tekst og foto: Lista Karateklubb − Kom an! Jobbe, jobbe, jobbe, sier trener Ivan Tobiassen mens de to kamphanene slår og sparker det de er gode for. Det er \[…\]

Publisert: Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Øystein Mikalsen
Denne artikkelen er over fem år gammel

Terje Knustad (26) og Rydyard Nygård (19, t.v. på bildet) fra Lista Karateklubb er klare for NM i fullkontakt karate i Trondheim om knappe to uker.

Tekst og foto: Lista Karateklubb

− Kom an! Jobbe, jobbe, jobbe, sier trener Ivan Tobiassen mens de to kamphanene slår og sparker det de er gode for.

Det er nest siste fight-trening før norgesmesterskapet og Terje og Rudyard gir alt. Rudyard prøver seg med et spark som Terje blokkerer effektivt.

− Guarden, Rudyard. Husk guarden, også når du sparker, formaner Tobiassen.

Rudyard nikker så en skur av svettedråper løsner fra panna hans og hagler mot golvet i gymsalen på Farsund Ungdomsskole.

LKK Fight 3

− Jeg synes det er kjempekult at en gulbelte som har jobbet knallhardt og trent veldig bra de siste årene allerede nå er på et nivå der han kan sendes til NM, mener Terje.

Rudyard kunne godt ha klart seg uten all oppmerksomheten, og lar treningskameraten ta seg av snakkingen.

Terje skal gå i klassen «minus 70», såkalt lettvekt, mens Rudyard stiller i mellomvekt (70-80 kg).

Siden dette er hans første stevne ble Rudyard meldt på i klassen for fullkontakt med begrensninger, mens Terje deltar i fullkontakt med knockout.

Vinneren er han som klarer «knocke» ut motstanderen eller påføre ham så store smerter at han ikke kan fortsette uanfektet.

LKK Fight 2

− Og hvordan vil Rudyard gjøre det da?

− Det kan gå veldig bra, for han er veldig kjapp, og har fine low-kick som ofte treffer, gliser Terje som vet hva han snakker om etter å ha deltatt både i NM og VM tidligere.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Lista karateklubb