Tilbake på topp etter skade

Mitt løp nummer to siden korsbåndskaden i oktober 2018 endte på beste vis, med seier i norgescupåpningen.

Publisert:

Kristiansanderen Mette Fidje (21), som tidligere har vært i norgestoppen i trial, har de siste to årene satset på motorsporten enduro. Her er hun i aksjon i norgescupstevnet i Lunner sist helg. Foto: Siri Sørhaug

Brukergenerert innhold

  • Mette Fidje

UTØVERBLOGG: Første norgescupstevne i enduro gikk sist helg av stabelen i Lunner. Jeg kjørte inn til førsteplass og ekstra gøy var det at det var sju kvinner med i dameklassen. Løypen på Lunner var rundt fire kilometer lang, og jeg klarte 11 runder på to timer.

I helgen var det veldig vanskelige forhold. Det var mye snø i løypa med steinete underlag, islagt flere steder, dype spor, isvann og gjørme. Det regnet også fra start til slutt. Enduro er en utholdenhetssport hvor vi kjører motorsykkel i skogen gjennom en oppmerket løype. Det gjelder å få flest mulig runder og kjøre raskest mulig til konkurransen er slutt. Det er veldig tungt å holde på i to timer i strekk under slike forhold som vi hadde i helgen, men det er utrolig gøy når det gir resultater.

Det var krevende kjøreforhold i Lunner. Foto: Siri Sørhaug

Jeg har vært ute av sporten siden oktober 2018 med korsbåndsskade. Jeg startet i et vintercup-løp for tre uker siden, men da måtte jeg bryte grunnet problemer med sykkelen. Sist helg var det duket for del to av denne vintercupen, som var slått sammen med det første norgescupstevnet.

Jeg har hatt to operasjoner i kneet og jeg har siden skaden fått veldig bra oppfølging av Olympiatoppen i Oslo. Jeg er også på landslaget i enduro, og har hatt en god dialog med landslagssjef Pål Anders Ullevålseter om opptreningen og veien videre.

Jeg er nå under utdanning og skoleåret 2019/2020 er et praksisår. Jeg valgte å flytte østover for å gjennomføre praksisen, slik at jeg kan være nærmere flere endurobaner og ha bedre treningsmuligheter i idretten min enn det jeg har hjemme i Kristiansand. Jeg kan nå kombinere studier og toppidrett på en bedre måte enn det jeg har hatt muligheten til på flere år.

På toppen av pallen etter endt norgescupstevne. Foto: Privat

Jeg ser frem til våren og mer trening i Indre Østfold. Jeg er motivert for sesongen 2020, og norgescupen nå i helgen viste heldigvis at jeg er på god vei mot å være ferdig rehabilitert og med et kne som tåler påkjenningen av motorsport. Sesongen 2020 blir et innholdsrikt år. Jeg har planer om å kjøre alle løp i Norge, de jeg har mulighet til i Sverige og årets høydepunkt som jeg trener mot er VM i Tyskland i oktober.

Les mer om og av Mette Fidje her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Trial
  3. Mette Fidje