Søstre vant NM-gull sammen

Tre KBK-spillere gikk helt til topps i U23-NM i Bergen sist helg. Den største overraskelsen sto kanskje søstrene Marlene og Emma Wåland for.

Publisert:

Marlene (t.v.) og Emma Wåland gikk helt til topps i damedouble da landets beste U23-spillere var samlet i Bergen. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal, Kristiansand Badmintonklubb

BERGEN: Marlene Wåland (21) og Emma Wåland (19) fra Kristiansand Badmintonklubb spiller ikke double sammen til vanlig. Emmas makker Marie Mørk er i junior-VM og kunne ikke delta i U23-NM. Da tok storesøster Marlene plassen i damedouble. Det endte med at søstrene gikk helt til topps i mesterskapet.

For Marlene var det hennes siste U23-NM, da hun neste år vil være for gammel.

– Veldig gøy å vinne sammen med lillesøster, sier hun.

I finalen slo de landslagsspillerne Solvår Flåten Jørgensen (Moss) og Marie Christensen (Frogner) i en jevn kamp. Resultatet ble 20–22, 21–18 og 21–17.

Vilde Espeseth vant damesingle, som hun også gjorde i 2014, 2015, 2016 og 2017. Foto: Privat

NM-dronninga Vilde Espeseth

I damesingle har Vilde Espeseth (21) vunnet fem av de siste seks årene. Hun vant som 16-åring første gang i 2014. I 2018 var hun ikke med på grunn av korsbåndskade.

Som doublefinalen ble også singlefinalen en jevn og spennende kamp. Vilde begynte klart best og vant det første settet 21–8 mot Vera Ellingsen (19) fra Bergen. I andre settet spilte motstanderen fra Bergen bedre og vant med 21–17. I det siste og avgjørende settet fulgte de to spillerne hverandre helt ut. Vilde vant til slutt 22–20 etter omspill på 20–20.

Tre fornøyde KBK-spillere med hver sin gullmedalje, på vei hjem fra Bergen til Kristiansand. Foto: Privat

Seks spillere fra KBK deltok i mesterskapet. Det var foruten de tre nevnte damene, også Ingelin Espeseth (21), Mads Marum (21) og Trygve Ellingsen (19).

Sølv og bronse i herredouble

Mads Marum fikk en fin 2. plass i herredouble sammen med Mathias Xu fra Frogner, mens Trygve Ellingsen endte på 3. plass i herredouble sammen med Øystein Hovden Eimind fra Sandefjord.

Les også:

KBK-spillere vant på hjemmebane

KBK-spiller tilbake i toppen etter korsbåndsskade

Emma Wåland fikk sølv i mixed double med Markus Barth (Bergen) og bronse i damesingle, i tillegg til gullmedaljen i damedouble.

KBK-trener Ikmal Hussain var godt fornøyd med elevene sine i helga.

– Spillerne spilte bra og jobbet det de kunne. Vi fikk også en del svar på ting vi jobber med på treningene og vi vet hva vi må fokusere videre på, sier han.

Om to uker innledes eliteserien, hvor KBK møter lagene fra Asker, Moss og Sandefjord, på hjemmebane i Badmintonsenteret.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. NM
  2. Vilde Espeseth
  3. Kristiansand Badmintonklubb
  4. Badminton