Nå blir det barneskirenn!

Nei, ikke for Petter Northug, selv om han er kjent for barneskirenn-replikken. Onsdag blir det renn på Kongsgård for alle skiglade barn.

Publisert:

Så gøy er det når ungene legger ut i løypene i Telenorkarusellen. Foto: Kristin Ellefsen (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • Tor Mjaaland
    Oddersjaa SSK
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Det er langrennsgruppa i Oddersjaa som snur seg med lynets hastighet når snøen kommer.

– Ja, vi bestemte det faktisk før snøen kom. Vi lyttet til meteorologene og berammet renn, og så kom snøen, sier leder av langrennsgruppa i Oddersjaa, Per Rune Omfjord. Målet er å få til tre til fire renn i Telenorkarusellen, og med løfte om mer snø til helga, ser det svært lovende ut.

– Alle barn er velkommen, fra de aller minste som får ei løype på ca. 600 meter, opp til 12-åringene som skal gå 1600 meter, forteller langrennssjefen i Oddersjaa.

Det blir premiering etter to renn, og meningen er at dette skal være gøy og uhøytidelig samtidig som ungene skal få utfolde seg på ski.

Skileik

– Vi prøver også å få laget til en liten hoppbakke og skicrossløype i bakken ned fra Kløvertun på jordene, lover Omfjord, som håper på minst 100 deltakere.

– Får vi fint vintervær, håper vi mange foreldre tar med seg ungene til Telenorkarusellen, sier Omfjord.

Parkering kan skje både ved Fylkesmuseet og ved Donnhuset/Oddersjaas klubbhus, og Omfjord oppfordrer folk til å lytte til råd fra parkeringsvaktene.

Her et bilde fra et renn i Telenorkarusellen for et par år siden. Foto: Tor Mjaaland (arkivfoto)

Det er påmelding fra kl. 17 til 17.45, mens selve rennet starter klokka 18, sier Omfjord. Han kan fortelle om sterk økning i antall barn og unge som trener langrenn i Oddersjaa.

– Vi har hatt en veldig vekst i høst, nå er det rundt 40 i den yngste gruppa under 12 år som deltar på de ukentlige treningene, forteller han.

Og Telenorkarusellen kan kanskje være starten på å bli med i treningsmiljøet i Oddersjaa. Der gleder de seg veldig over at rulleski nå kan byttes ut med langrennsski. Arrangementet er for alle, fra de minste og opp til 12-åringene.

Publisert:

Les også

  1. Langrenn og skileik på Kongsgård

  2. Over 300 deltok i Telenorkarusellen

  3. Topp innsats og masse skiglede

  4. Kollen-stemning i havgapet

Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Langrenn
  2. Petter Northug
  3. Kongsgård