NFF Agder og KKG idrettsfag med formell samarbeidsavtale

Partene har et felles ønske om å utvikle fotballspillere og fremtidige trenere.

Publisert: Publisert:

Alf Erik Svela fra KKG Toppfotball (f.v.), Atle Roar Håland fra KA Spillerutvikling, daglig leder NFF Agder Kjell Johnsen og avdelingsleder KKG Idrettsfag Vegard Witzøe ved avtaleinngåelse. Foto: Yngve Håkonsen

Brukergenerert innhold

  • Alf Erik Svela
    Kristiansand Katedralskole Gimle
Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: Etter mange år med samarbeid og koordinerte tiltak, som UEFA B- trenerkurs og utdanning av fotballelever på idrettslinja til Grasrottrenere, formaliseres endelig samarbeidet gjennom det som i første omgang er en to års avtale mellom NFF Agder og idrettslinja ved KKG. Bakgrunnen for denne avtalen er partenes felles ønske om å utvikle fotballspillere og fremtidige trenere.

KKG er den største aktøren på landsbasis når det gjelder elever som har faget toppidrett fotball, og har lange tradisjoner med å legge til rette for arbeidet med å utvikle mange av regionens mest lovende fotballungdommer. Dette skjer gjennom en samarbeidsmodell som inkluderer lokale klubber, TIA (Talent i Agder) ved Olympiatoppen Sør, og nå også sammen med NFF Agder.

NFF Agder er en organisasjon direkte underlagt Norges Fotballforbund og organiserer fotballaktivteten både i Aust og Vest Agder. Fotballkretsen består i dag av 73 aktive klubber og i overkant av 1300 fotballag. Partene har en felles målsetning om å utvikle fremtidens trenere og ledere. Inkludert i faget Treningsledelse vil idrettselevene få tilbud om å gjennomføre Grasrottrenerkurset (72 timers kurs), som er 1 trinn på NFF's trenerutdanningsstige.

KKG og NFF Agder vil også samarbeide om å gjennomføre ulike utviklingstiltak for aktører i lokalfotballen på Sørlandet. Både NFF Agder og KKG ser på samarbeidet som meget spennende og utviklende for begge parter.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand katedralskole Gimle
  2. NFF Agder