– Dette har ikke skjedd siden 80-tallet

– Ikke siden på 80-tallet har vi hatt så mange barn og unge på treningene våre, sier en fornøyd Tor Omdal, leder i Kristiansand Orienteringsklubb.

Publisert:

Bjørn Markus, Ohtilie, Kristine og Adrian stempler ved posten. Foto: Ingvild Mulen

Brukergenerert innhold

  • Ingvild Mulen, Kristiansand Orienteringsklubb

KRISTIANSAND: Det er tirsdag og full aktivitet ved Grønn slette i Jegersberg – over 40 barn og unge er på orienteringstrening.

Mange har fått øynene opp for orientering som friluftsaktivitet denne våren, og nå ser det ut som om mange også har lyst til å prøve seg på orienteringstrening også. Det er helt supert – i skogen er det plass til alle!

Ulike nivåer

Deltakerne er delt inn i tre partier etter alder; de opp til ca. åtte år, de opp til ca. 12 år og ungdommer opp til 16 år. Løypene har ulik vanskelighetsgrad og er kodet med farger akkurat som i løypene slalåmbakken. På den måten får alle opplegg som passer til sitt ferdighetsnivået uansett hvor gammel man er når man begynner.

Bjørn Markus, Ohtilie, Kristine og Adrian på vei mot nok en post. Foto: Ingvild Mulen

Det øves på hva de ulike karttegnene betyr og før man starter på dagens o-løype må alle vise treneren at de har orientert kartet riktig og vet hvilken vei de skal ta til 1. post.


O-løpingens ABC

«Husk på tommelgrepet» og «siste sikre» er også råd løperne får når de starter. Tommelgrepet betyr å la tommelen følge med på kartet, så den peker på der en er. Siste sikre betyr det stedet de skal være innom like før posten. Kort sagt det trenes på o-løpingens ABC!


KOK Pizza Cup

De fem treningene hittil i høst har blitt kalt KOK Pizza Cup. På den måten blir trening litt mer likt det å løpe konkurranse og overgangen til vanlige løp blir forhåpentligvis mindre. Nå er det bare finalen som gjenstår og den arrangeres i Dyreparken tirsdag 22. september. Etter o-løp med Julius og andre dyreparkkjendiser som heiagjeng, venter det selvfølgelig pizza og premieutdeling!


1-meter’n

Selv om det ikke er noe problem å overholde 1-metersregelen i skogen, blir smittevernreglene utarbeidet av idrettsforbundet og orienteringsforbundet blir fulgt. Brikken som tar tiden blir vasket både før start og før man registrerer seg i mål.


Les mer om klubbens aktiviteter på www.kok.no.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Orienteringsklubb
  2. Orientering