Kjell Løvdals enorme stallform

Kjell Løvdal snakker ikke i store ord, stjeler ikke de store overskriftene og han har ikke mange hester på stallen. Likevel har trenerkollegene all grunn til å frykte Vegårshei-treneren.

Publisert: Publisert:

Mietor sikret seg årets sjette seier da han sammen med kusk Gunnar Austevoll vant på Bjerke onsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over to år gammel

VEGÅRSHEI: 61 år gamle Kjell Løvdal har valgt å prioritere en kvalitetsfylt trenerstall fremfor å masseprodusere løpshester. Åtte hester har austegden på sin stall, kun fem av disse er gamle nok til å starte i travløp. Likevel er resultatene som Løvdal kan vise opp i 2018 oppsiktsvekkende. En seiersprosent på over 23 er utrolig sterkt, og hele 12 seire har hans stallhester tatt så langt i år.


Til sammenligning har treneren som topper landsstatistikken i 2018, Frode Hamre, en seiersprosent på 23,6. Sørlandets store suksesstrener Øystein Tjomsland ligger på tredjeplass på landsstatistikken, hans hester vinner 21,6 prosent av løpene de stiller til start i.

To løpsdager, to seire

Denne uken ble to nye stallseiere bokført; Wellek tok en råsterk seier på ny personlig rekord, 1.24,6/2160 meter, på Sørlandets Travpark tirsdag, før Mietor fulgte opp stallkameraten på Bjerke onsdag og sikret seg sesongens sjette seier.

Kjell Løvdals seiersprosent i 2018 er intet mindre enn imponerende. Vegårshei-treneren har suksess med å satse på en liten, men kvalitetsfylt trenerstall. Foto: Hesteguiden.com

– Det blir enkelt for Mietor. Vi så det på Sørlandet i går, at Løvdal har det i orden, fastslo TV-kanalen Rikstoto Direktes travekspert, Stian Hallenstvedt.

– Det ble veldig enkelt, rene promenaden. Han vant med mye krefter spart, kunne kusk Gunnar Austevoll tillegge.

– Det er forferdelig å stå ved siden av og være så spent, spesielt når distansen er så lang som i dag. Jeg visste imidlertid at hesten var i form, så jeg hadde et håp i dag. Han kommer i bedre form nå som det er litt skarpere i luften, han er en stor og tung type, nærmest en dølahest, fortalte Løvdal selv på seremoniplass etter løpet.

Favoritt på Klosterskogen

Mietor travet 1.29,8a/2600 meter.

Allerede torsdag kveld kan Løvdal sikre seg et hat trick for stallen. Topptraveren Troll Svenn stiller til start som stor favoritt i det 4.løpet på Klosterskogen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Kjell Løvdal
  3. Sørlandets Travpark
  4. Øystein Tjomsland