Lindland øyner sammenlagttittel etter ny seier

Roar Lindland kjørte inn til nok en seier og er bare fire poeng bak sammenlagtlederen i ProAm-klassen.

Publisert: Publisert:

Racinføreren Roar Lindland (40) fra Lyngdal vant søndagens løp i Tyskland og har hatt en strålende sesong i ProAm-klassen i Porsche Supercup så langt i år. Foto: Porsche

Brukergenerert innhold

  • Team Roar Lindland
Denne artikkelen er over to år gammel

HOCKENHEIM, TYSKLAND: Etter seieren i søndagens løp i Porsche Supercup ser lyngdølen fram til kommende løp, som går allerede kommende helg i Ungarn.

Roar Lindland har hatt en strålende sesong i ProAm-klassen i Porsche Supercup så langt i år. Han har vunnet klassen i Barcelona, Monaco, Silverstone og Hockenheim. Det eneste løpet hvor han ikke er vunnet er Østerrike, hvor han ble kjørt av banen.

Men også Nicolas Misslin har vært jevn i årets sesong, og med tre andreplasser, en tredje og en fjerde, er det franskmannen som leder ProAm-klassen sammenlagt. Men han er bare fire poeng foran Lindland.

– Det er så jevnt i Porsche Supercup at man helst bør ta poeng i alle løp. Men selv om jeg ikke fikk noen poeng i Østerrike, så øyner jeg en sammenlagttittel nå. Det gjelder bare å kjøre taktisk og ha marginene på min side. Tempomessig har jeg vist at jeg er den raskeste i ProAm, sier Roar Lindland.

Foto: Porsche

I helgens løp på tyske Hockenheim ble det en svært vanskelig kvalifisering på en opptørkende bane. Lindland var en tur utenfor banen, men rakk heldigvis en runde mot slutten og sikret pole position i ProAm. I løpet kjørte han taktisk, ble nummer 21 totalt av de 31 førerne, og tok en ny seier i ProAm-klassen.

- Ja, det gjelder å kjøre med innsiden av hodet og unngå problemer. Derfor var jeg forsiktig i løpet, og hadde kun fokus på å holde de andre ProAm-førerne bak meg. Det var ikke noe poeng å fighte med de andre førerne som ikke kjører om poeng i ProAm.

Kommende helg er det Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn som gjelder. Dette er en langsom bane, hvor forbikjøringer er svært vanskelig.

Foto: Porsche

– Kvalifiseringen til helgen blir ekstremt viktig. Starter man først har man gode sjanser til å vinne. Dette er også en bane hvor jeg har god erfaring, så jeg er optimist foran helgens løp.

Med fem løp igjen av årets Porsche Mobil 1 Supercup har Lindland og Geddit-bilen fortsatt god tid til å ta over sammenlagtledelsen i ProAm-klassen.

Løpet går på søndag klokken 12.45, og kan sees direkte på Eurosport og Viaplay i Norge.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Racing
  2. Roar Lindland