Seier til Roar Lindland i åpningsløpet

Det ble seier i Pro Am-klassen for Roar Lindland i årets første løp i Porsche Supercup.

Publisert: Publisert:

Roar Lindland (40) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og skal i 2018 kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup. Foto: Team Roar Lindland

Brukergenerert innhold

  • Team Roar Lindland
Denne artikkelen er over to år gammel

BARCELONA: Lyngdølen kjørte også inn til en 16. plass totalt i helgas løp.

Roar Lindland er i gang med nok en travel sesong bak rattet på forskjellige Porsche 911 GT3 Cup-biler. Hovedsatsingen er imidlertid årets Porsche Mobil 1 Supercup, som går som forløp til Formel 1-rundene i Europa, samt finalen i Mexico. Målet er soleklart, og det er å vinne kategorien Pro Am.

Sesongen startet på best mulig måte med både pole position og seier i denne klassen.

– Det var viktig å legge denne grunnsteinen for resten av sesongen. Jeg slet litt på kvalifiseringen, men klarte likevel å ta pole position. I løpet kjørte jeg taktisk og gjorde alt jeg kunne for å unngå trøbbel. Det var viktig for meg å fullføre med et godt resultat, forklarer Roar Lindland.

Skandinavisk fight

Lindland var også innblandet i en liten skandinavisk fight med danske Mikkel Pedersen og svenske Gustav Malja. Lindland hadde tempo til å følge begge, men valgte å ikke ta noen sjanser, ettersom både dansken og svensken ikke deltar i Pro Am-klassen.

Til slutt ble den en 16. plass totalt i det 29 biler store startfeltet, og en ganske klar seier blant Pro Am-førerne. Fjorårets sammenlagtvinner Michael Ammermüller vant løpet totalt. Det neste løpet for Roar Lindland i Porsche Supercup er i Monaco om to uker.

– Jeg kommer nok til å gå for samme strategi der. I Monaco koster en feil mye da man fort går i autovernet, så derfor blir det viktig å kjøre med innsiden av hodet og forsøke å plukke så mange poeng som mulig.

Carrera Cup Scandinavia

Roar Lindland kjører i år også Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor han sesongdebuterte på svenske Knutstorp forrige helg. I de to løpene ble det henholdsvis femteplass og sjetteplass, og sammenlagt etter to runder ligger Roar på en femteplass.

– Løpene på Knutstorp gikk ganske bra, og det var morsomt å komme tilbake til en svensk bane for første gang på mange år. Banene i Skandinavia er veldig annerledes enn banene vi kjører på i Supercupen, så det krever litt tilvenning, men jeg tror det blir riktig bra etter hvert.

Det neste løpet i den skandinaviske serien er allerede den 19. mai på Rudskogen i Norge.

– Det skal bli veldig moro å kjøre hjemme i Norge igjen, og jeg håper å hevde meg i toppen som jeg gjorde på Knutstorp. Løpet til helgen blir også en viktig oppvarming foran Porsche-festivalen på den samme banen i september, avslutter Roar Lindland.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Roar Lindland
  2. Porsche
  3. Racing