Mandag ble en fin dag for mange av Agder-skytterne i Målselv. De beste seniorskytterne var i dag ute i feltløypa i et forrykende regnvær og best av alle var Grimstadmannen Geir Atle Metveit fra Imenes skytterlag, Metveit skjøt 30 treff og 25 innertreff og ligger med det på skive en i feltfinalen til fredag. Steinar Skoland fra Lyngdal ligger på skive 5 med 30/22. Det var flere sørlendinger som oppnådde 30 treff og er med å kjemper om NM tittelen i felt, nemlig Kåre Brekke og Peter Sørli begge fra Greipstad og Jarl Stølen fra Farsund.

Daniel Sørli. Foto: Foto: Privat.

Utflyttet Greipstadskytter Daniel Sørli hadde fullklaff på felthurtigskytingen med tiden 7,06 og blir helt sikkert å finne i Cowboy-skytingen som vises på NRK fredag kveld. Dette er en gren under landsskytterstevnet som de seneste årene er blitt meget populær. Daniel får med seg Ørjan Metveit fra Imenes og Tor Harald Lund fra Søgne i finalen der de 16 beste skytterne er kvalifisert.

Aleksander Teisrud fra Søgne leder juniorklassen før torsdagens finalen. Han smelte like godt til med 250 poeng av 250 mulige og herav 19 innertiere. Han var i tillegg ankermann på Agder sitt ungdomslag som tok en imponerende 3. plass under samlagsskytingen mandag kveld. Her skjøt Lars Rakkestad fra Vennesla første etappe feilfritt 100 poeng, Andreas Finnestad Lund fra Søgne fortsatte i samme stil og skjøt 100 poeng på andre etappe og la dermed press på de siste to juniorene som skyter seks skudd knestående og fire skudd liggende.

Jakob Dalene fra Kristiansand og Omegn skytterlag skjøt glimrende på tredje etappe og tapte kun ett poeng og skjøt til 99 poeng og dermed lå Agder på 7. plass før ankeretappen. Aleksander avsluttet en fantastisk dag på skytebanen med fullt hus 100 poeng og sikret dermed pallplass for Agder sitt lag blant de yngste skytterne.

Vi gleder oss til fortsettelsen av Landsskytterstevnet som avsluttes førstkommende fredag.

Svein Jåtun, leder i Greipstad skytterlag og leder av ungdomsutvalget i Agder Samlag.