EM-kvalik med mye i potten

Kommende helg skal jeg gå verdenscupstevne i Budapest. Dette er et av kvalikstevnene til EM i høst, hvor medalje gir billett til World Games i 2017.

Publisert

Madelen Søfteland fra Grimstad under trening Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Madelen Søfteland

UTØVERBLOGG: Etter verdenscupstevnene i mai og juni fortsetter proffkampene mine som planlagt. En medalje i årets EM vil kvalifisere til World Games i Polen i 2017. Ettersom kickboksing ikke er en olympisk idrett, er dette å regne som det nærmeste vi kommer OL. Derfor hadde det vært gøy å få med seg dette nå som K1 og da min vektklasse er en av grenene i neste World Games.

Her er en fersk treningsvideo:

https://www.instagram.com/p/BFPFGtHuROI

I Norge har vi kvalifisering til europamesterskapet gjennom World Cup, hvor stevnet i Budapest kommende helg er en av dem. Derfor prioriterer jeg dette stevnet og verdenscupen i juni, før jeg fortsetter proffkampene som planlagt i sommer.

Det hadde vært gøy å representere Norge og Grimstad i World Games 2017 Foto: Privat

Hektisk vår

Etter å ha tatt avgjørelsen om å prøve å kvalifisere meg, fikk jeg litt «kort tid» til å legge om oppkjøringen mot proffkamp i sommer til å inkludere to verdenscupstevner de neste ukene. I utgangspunktet var jo planen å gå første K1-kamp i sommer, men slik ble det jo ikke da jeg fikk proffkampen i Frankrike for en drøy måned siden. Det ble tap i debuten, men jeg fikk med meg verdifull erfaring. Nå blir det å «hoppe i det» igjen i helgen i Budapest. Forrige uke var jeg på landslagssamling i Oslo hvor jeg fikk god sparring med landslaget i fullkontakt. Ellers har jeg jo vært i hardtrening disse 2,5 månedene, så selv om kampene kommer litt raskere enn planlagt, føler jeg at jeg er i god form.

Høyt nivå

Dette blir første gang jeg går verdenscupstevne i K1. Både gull- og sølvvinnerne fra VM deltar i klassen min i helgen, så det er bra matching å få. Jeg prøver å ikke fokusere så mye på de andre , men å få til de tingene jeg har jobbet med i kamp. Jeg gleder meg til å teste nivået i verdenscupen, og håper å få til det jeg har jobbet med de siste månedene. Da kan dette bli veldig bra.

Her er en treningsvideo til:

https://www.instagram.com/p/BFPW8epORJL

Trener bra i Italia

Jeg har hatt en god sammenhengende periode med kvalitetstreninger, og jeg er veldig fornøyd med fremgangen hittil. Jeg trener to økter om dagen, som regel er minst av dem kickboksingrelatert. I tillegg er det mye løping, styrke og koordinasjonsøvelser. Vi bruker også mye tid til å snakke om treningene, analysere og finne ut hvilke læringsmetoder jeg har mest utbytte av. Jeg bor fire minutter gangavstand fra treningssenteret Audace hvor jeg har flesteparten av øktene, så det er veldig praktisk.

Jeg har god kjemi med trener Didier Le Borgne. Foto: Privat

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785