– Gøy at forbundet ser disse talentfulle spillerne, sier KBK-trener Rik Hermans.

– Både Thea og Jonas trener bra og utvikler seg uke for uke. Begge er nok sterkere i double enn i single, men det skal bli spennende å se hva de kan prestere også i single, for eksempel allerede på hjemmebane neste helg.

Begge har hatt badminton som sin idrett i syv-åtte år, mens Jonas har spilt fotball og badminton parallelt inntil nylig:

-Jeg måtte velge. Skulle jeg gi alt for å bli på topp i badminton, måtte jeg skjære ned på fotballen. Da har jeg fått framgang fortere enn jeg trodde, sier den fargerike Egsgutten.

Belønningen for økt satsing fikk de begge ved uttaket fra forbundet. Og de fikk følge av tre andre KBK-ere: Også Jonas Østhassel (14), Emma Wåland (16) og Marie Mørk (14) var i 12-mannsgruppen.

Blant U19 ble Mads Marum tatt ut, blant U15 Julie Abusdal, Kevin Elson og June Bøhn. På talentteamet for U13-spillere finner vi to kristiansandere, Mattias Mørk og Tobias Tønnessen (joda, yngste blad Tønnessen!).

Hele 11 KBK-spillere i gruppene til Norges Badminton Forbund viser at det produseres talenter i fleng i det som er en av Norges største badmintonklubber.