ÅM er et sammenlagtmesterskap hvor svømmerne svømmer alle fire stilarter samt medley i løpet av en helg. De 24 beste i hver årsklasse på landet fem områder går til finalen i ÅM.

å7

I eldste klasse vant Malene Rypestøl (16 år) fra Varodd alle øvelser meget klart og spesielt hennes 200m rygg og 200m medley var meget sterke resultater selv målt i seniorsammenheng. Hun vil nok forbedre tidene vesentlig i landsfinalen i april.

Hun fikk gledelig også med seg klubbvenninnen Juni Helene Iversen Refstie opp på sølvplass sammenlagt og en billett til finalen, for øvrig sammen med Othine Ruenes fra Team Sør/KSA som også forbedret seg mye.

Ole Marius Rist Jensen fra KSA flankert av klubbkamerater Doffen Lohne til venstre og Dennis Aateigen til høyre. De vant tredobbbelt i fire av fem øvelser i ÅM region og ble derfor også de samme medaljevinner sammenlagt og går rett til landsfinalen.
Fra Farsund svømmeklubb, Erlend Trægde, Julie Jespersen Hansen, Martin Holteberg og Lucas Paturel

I guttenes 16 årsklasse var det en flott kamp mellom ener og toer i ÅM-finalen i fjor, Ole Marius Rist Jensen og Dennis Aateigen fra Team Sør som hadde topptider i landsmålestokk også denne gangen.

Dennis hadde best i områdefinalene på 400m fri og 200m rygg, mens Ole Marius var best på 200m medley og vant bare ni poeng foran Dennis i områdefinalen.

Solide perser

Gledelig var det at den like gamle klubbkameraten deres, Christoffer » Doffen» Lohne gjorde sitt livs beste stevne og gikk lett videre til landsfinalen etter solide perser på alle øvelser med 400m fri på 4.10,8 og 200m rygg på 2.14,6 .

I guttenes 15 års klasse vant Team Sør/KSA-svømmer Andreas Håbesland Klausen med 105 poeng til Sander Busterud KSA og med Titus Phillipson KSA på fjerdeplass. Ikke langt etter finnervi nok en KSA-gutt, Birk Lee Johansen, på sjetteplass.

Om alt klaffer er tre av disse guttene i landsfinalen, og alle forbedret seg mye denne gangen. Andreas vant 400 fri på fine 4.18 og vant til sammen tre førsteplasser, mens Titus vant den siste øvelsen 100m butterfly på fine 1.03.2.

En fin liten bukett Grimstad Svømmere og trener Ivelin. Neste år har GSK som mål å ha med dobbelt så mange.

Cathrine Fagge fra Lillesand ble toer i 15 årsklassen og satte mange fine personlige rekorder. På fjerdeplass i denne klassen finner vi Julie Jesperen Hansen fra Farsund og på sjetteplass Marie Seim fra Varodd. Også i denne klassen var det store forbedringer over hele linjen.

Vant 14-årsklassen

Ole Einar Ueland, som svømmer for Team Sør/KSA vant fjorårets ÅM landsfinale og i områdefinalen vant han alle fem øvelsene med flotte resultater. Hans 400m fri på 4,24 og 100m butterfly på 1,03 var imponerende gode resultater. Nærmeste konkurrent var Farsund-gutten Martin Holteberg som også hadde flere fine resultater og reiser med Ole Einar til landsfinalen.

Amund Helleren Haugstad med gull på 200 bryst, og bronse på 200 medley. Tiril Røvik 4 medaljer :Gull på fly,sølv på 200 medley og bronse på 200 rygg og 200 bryst .Mikkel Misje bronse på 100 bryst.

Tirill Hammerstrøm fra Vågsbygd vant jentenes 14 årsklasse med flotte perser og er også klar for landsfinalen, hvor hun forøvrig var med i fjor. Da ble hun disket i første øvelse 400m fri for tyvstart og måtte dra dette med seg i resten av mesterskapet da alle øvelser teller med.

200m bryst 2004: Jonas VSLK, Amund MSK og Lucas FSK.

Veldig synd at hennes klubbvenninne Solveig Bratland med bronse i ÅM finalen i fjor ble syk foran region og derfor ikke fikk sjansen til å kvalifisere seg.

I 13-årsklassen gjorde mandalittene det godt. Tirill Rørvik ble toer og Amund Helleren Haugstad ble treer sammenlagt. Begge aspirer sterkt til landsfinalen etter store forbedringer i alle øvelser.

Mye tyder på at Amund får med seg Lucas Paturel fra Farsund og Jonas Oudalsstøl fra Vågsbygd, Mats-Andre Andreassen Grimstad på fjerde-, femte- og sjetteplass i områdefinalen kan også håpe på landsfinaleplass.

Det er kun klassene 13 til 16 år som svømmer landsfinale, men klasse 11 og 12 år hadde endelig finale i området sitt.

I disse klassene gjorde unge egder det veldig bra.

Julia Askland Raanes, Mari Riiser Javenes og Helene Vestberg vant trippelt for VLSK.

I 12 årsklassen var Oskar Erklev fra Vågsbygd meget suveren og vant alt han svømte langt foran de øvrige. Et skikkelig talent som vi kan få mye glede av i årene fremover. Klubbkameraten David Ommundsen ble treer og forbedret seg voldsomt.

Vågsbygd har en kjempegjeng med jenter i 11-årsklassen og klubben hadde tre svømmere blant de seks beste. Vinner ble Mari Riiser Javenes foran Julie Askeland Raanes og med KSA-jenta Sarah Trøite på bronseplass. Like bak disse finner vi Helene Vestberg også hun fra Vågsbygd og endelig kom Ine Hetland fra Flekkefjord.

Konklusjonen må være at det jobbes enormt bra blant klubbene i Agder svømmekrets og at rekruttene vil sørge for at svømmesporten vil kunne utvikles videre til et ennå høyere nivå her sør.