Hele norgeseliten minus OL-aktuelle Marius Myhre var med, og 40-åringen Andersen vartet opp med spill som minnet mye om gamle dager. Han vant i to klare sett mot Vestre Akers Steinar Klausen, som har fem NM-titler i bagasjen.

– Jim ble for sterk for meg i dag. Han holdt høyt tempo hele tiden, så jeg ble skikkelig trøtt i finalen, sa Klausen som slo overraskelsen fra KBK, Mads Marum i semifinalen.

En fjær (ball) i hatten for 17-åringen fra KBK. Få hadde trodd Mads skulle nå så langt i en eliteturnering, men han viste virkelig god badminton i helgen.

Vinneren Jim Ronny Andersen spilte 14 kamper i Badmintonsenteret, noe som tyder på at veteran-VM-forberedelsene er i rute:

– Ja, det gikk bra. Det er mye et spørsmål om å orke, og når jeg gjorde det, fløt det meste av seg selv. Jeg gleder meg til neste helg i Sverige, for dette var en optimal gjennomkjøring, sa Andersen etter singleseier og mixedtriumf med Helene Abusdal.

Sistnevnte vant også damedouble med Sonja Wåland. Mens vi er inne på familien Abusdal/Andersen; Julie (12) sto over U 13-single,men vant både damedouble med ei Bergensjente og mixed med Kevin Elson fra KBK. Imponerende!

Også på guttesiden i U-13 viste KBK at rekrutteringen er på topp. Kevin Elson vant i to sett over Tobias Tønnessen. Her har klubben noe stort på gang, for det er flere av Elsons kaliber i klubben.

Begge imponerte i finalen. Elson er sterk og teknisk stadig bedre, Tobias Tønnessen har et fotarbeid som man må til badmintonlandet Danmark for å finne.

Det skal også bli spennende å følge Emma Wåland (16). Riktignok tapte hun singlefinalen i U-17, men spilte godt og vant damedouble med Thea Tønnessen. Spennende og velspilt double fra KBK-jentene.

– Vi gjorde en super weekend, sier KBKs danske trener Anders Balle Petersen, og fortsetter:

– Vi har mange unge med i en norgesranking, og flere av dem kommer seg på premielisten. Og når veteranene går foran med Jim i spissen, er det klart at vi er i medvind for tiden, konkluderer dansken etter en lang badmintonhelg.