UTØVERBLOGG: Jeg er Sonja Drangsholt, 19 år, og bor på Grødum i Tveit. Jeg vokste opp som ei hestejente som ble hekta på amerikanske fotball. Jeg har nå kommet hjem til Kristiansand Gladiators etter min første sesong med Chicago Force. Det var begynnelsen på mitt USAnnsynlige eventyr som jeg gleder meg til skal fortsette.

Det har virkelig vært en fantastisk opplevelse. Jeg har fått utviklet meg som en spiller og lært nye posisjoner innen sporten. Et profesjonelt lag og organisasjon tok godt imot meg. jeg har allerede knyttet vennskap for livet, med mennesker med samme lidenskap og mål om gull.

Sammen med mine lagvenninner i Chicago Force. Jeg er nummer 55, helt til venstre. Foto: Preston Tewell

Passion er det sporten handler om, det skapes sterke og intense bånd, vi vet vi må kunne stole på hverandre for å få spillet i kampen til å fungere! Nivået som Chicago Force representerer er helt perfekt for min del. Jeg har fått mulighetene til å utfordre kroppen min og meg selv mentalt. Som spiller på laget har jeg vært en av de bedre, og det og kunne trene og spille med et lag der alle satser 120 prosent har vært helt knall!

Jeg har fått utrolig mye positiv tilbake melding fra både trenere og spillere fra andre lag og jeg har bemerket meg i ligaen som spiller. Mine trenere har også vært fantastiske. Det å kunne vite at jeg kommer på trening der både trener og spiller er like gira som deg og vil bli best har vært utrolig gøy.

Her er jeg til venstre blant spillerne. Foto: John Olson

Chicago Force er et av de beste lagene i Women’s Football Alliance. Vi har et veldig bra forsvar og angrep. Dessverre så kom vi ikke lengre en semifinalen, der vi spilte mot D.C. Divas og tapte 24-43. DC Divas var laget som vant hele ligaen.

Sommerens eventyr endte for min del mot Boston Renegades. Da røk det meste i høyre kne. Så nå har jeg kommet meg hjem til Norge for å få en operasjon og rehabilitering for å være klar til vårens sesong.

Mitt fokus akkurat nå er å kunne bygge opp styrken min i kneet og vente på operasjon. Samtidig er jeg kjempespent på hvordan det skal gå for Kristiansand Gladiators’ kvinnelag og U19 som begynner sin sesong 5 september, med hjemmekamp på Karuss i Vågsbygd.