<p>IL Express fra Grimstad vant finalen for damer med 24-16 mot VIF Vålerenga. Dermed sørget de for at gullmedaljene i dameklassen ble værende på Sørlandet. Fra venstre: Charlotte Rieber-Mohn, Vigdis Linnea Osmundsen, Siri Andersen, Ellen Skjønsfjell, Kristine Wikander og Vibeke Svantesen. Alle foto på siden: Finn Harald Røed. </p> <p>IL Express fra Grimstad vant finalen for damer med 24-16 mot VIF Vålerenga. Dermed sørget de for at gullmedaljene i dameklassen ble værende på Sørlandet. Fra venstre: Charlotte Rieber-Mohn, Vigdis Linnea Osmundsen, Siri Andersen, Ellen Skjønsfjell, Kristine Wikander og Vibeke Svantesen. Alle foto på siden: Finn Harald Røed. </p>

Basketball for 700 spillere og ledere i Pirates Cup

De to første helgene i juni fant rundt 700 spillere og ledere veien til Kristiansand og Pirates Cup, en av Norges største turneringer i basketball.

Turneringen ble som tidligere år spilt over to helger. Første helgen møttes barn og ungdom i klassene U10 til U19, mens andre helgen var for seniorlag. Tekst og bilder fra den

kan du lese om i en annen artikkel i Lokalsporten. Under begge helgene ble det mottatt tilbakemeldinger fra deltakere om at dette var den best arrangerte Pirates Cup de hadde vært med på.

Sosialt samvær og basketball

Seniorhelgen har de siste årene vært en samling for og sosial sesongavslutning for basketballspillere fra hele Sør-Norge. Flere av lagene er sammensatt av spillere fra ulike klubber. Disse er ofte vennelag som reiser på en helgetur til Kristiansand for det sosiale, samtidig som de kan spille basketball tre dager på rad. Andre lag kommer for først og fremst for å spille og konkurrere i en basketballturnering.

Fra finalen for herrer i Pirates Cup 2017.

Tre seniorlag fra Kristiansand

I år deltok Kristiansand Pirates med tre seniorlag, der to av dem bestod av spillere som vanligvis ikke spiller kamper sammen, Pirates Young og Pirates Old. Ingen av klubbens lag kom videre til sluttspillet, men all ære til de mange av spillerne som gjorde en minst like stor innsats på dugnadssiden. Uten dem hadde det vært vanskelig, om ikke umulig, å arrangere et så stort arrangement over to helger.

TNT Towers fra Tønsberg vant finalen for menn med 36-31 mot Oslo Kings.

Gull til Grimstad og Tønsberg

Årets finaler ble spilt søndag ettermiddag, etter gruppespill på fredag og lørdag. Damefinalen ble vunnet av IL Express fra Grimstad med 24-16 mot VIF Vålerenga. TNT Towers fra Tønsberg vant en mer jevnspilt herrefinale 36-31 mot Oslo Kings. Alle kampresultater og tabeller fra begge turneringshelgene finner du på www.piratescup.no.