I drøyt halvannet år har sørlandsjenta Susanne Ohme jobbet som stallansatt hos den fremgangsrike svenske travtreneren Robert Bergh. Den dyktige 24-åringen fra Lillesand har blitt lagt merke til etter at hennes passhester i lang tid har levert svært sterke resultater på svenske travbaner.

Senest i midten av mai vant Ohmes øyensten Diamanten millionløpet Konung Gustaf V:s Pokal. Torsdag kveld gikk samme hest til topps i nok et millionløp da han vant Sprintermästaren i Halmstad.

Robert Bergh, med 125 hester på treningslisten og med over 15 millioner svenske kroner innkjørt på stallen så langt i 2017, viste sin storhet som arbeidsgiver da han fikk tusenvis av tilskuere til å hylle Ohme på seremoniplass etter løpet.

– Jeg synes vi skal starte med å gi Susanne en varm applaus, avbrøt Bergh da intervjueren ville ha sørlandsjenta i tale.

Responsen lot ikke vente på seg fra det svenske publikummet, og det var en rørt Ohme som til slutt kom til orde.

– Det er helt fantastisk å kunne vinne et slikt løp! Diamanten er en riktig topphest som bare elsker å konkurrere. Jeg var mer nervøs før kvalifiseringsløpet, i finalen er man bare takknemlig over å få være med. Det er en ubeskrivelig følelse, strålte Lillesand-jenta.