– Det er kjipt, men etter fire kneoperasjoner på 18 måneder var det ikke noe annet å gjøre, sier Andersen (22).

Etter det vi forstår anbefaler ikke legene at han fortsetter som spiller, og dermed er karrieren til en av Norges mest markante linjespillere de senere årene over. I sin aktive karriere veide to meter høye Andersen 136 kilo, nå er han nede i 126.

Han forlater ikke sitt college Liberty University (NCAA FCS) umiddelbart av den grunn. Han blir værende både for å fullføre utdanningen, men også som en del av laget i en trenerrolle for linjespillerne.

Ernst Andersen (t.v.) etter å ha signert for Liberty vinteren 2014-15. Foto: Foto: skjermdump.

Andersen ble klar for Liberty sent i 2014 etter flere sesonger hos Kristiansand Gladiators. Der startet han sin football-karriere i klubbens juniorprogram. Han markerte seg tidlig som en lovende spiller, og var allerede som 17-åring i 2012 startende på offensiv linje mesteparten av sesongen når Gladiators markerte seg sterkt med NM-sølv etter opprykket fra nest høyeste nivå året før.

Gjennom 2012, 2013 og 2014 var hanen av Norges aller ypperste linjespillere samtidig som Kristiansand Gladiators tok to NM-sølv og deretter NM-gull i hans siste sesong for Kristiansand-laget.

Les også: