Dennis Aateigen 01 fra KSA i tet etter 400m fri i ÅM – finalen!

14 årige Dennis Aateigen fra Kristiansand svømmeallianse gikk helt til topps i første øvelse 400m fri med ny ÅM rekord 4.12.91 – 3,3 sek foran nærmeste konkurrent Christer Melberg Halden i årets ÅM – finale.

Dennis perset med hele 10,5 sek og svømte 22 sekunder fortere enn i finalen i fjor, hvor han tilslutt ble toer sammenlagt når alle stilarter samt 200m medley var unnagjort.

For sammenliknings skyld hadde norgesrekordholder Henrik Christiansen i 2010 som 14 åring 4.15.36!

Bak Dennis gjorde Ole Marius Jensen fra Lillesand ny pers med 7 sek til 4.20.34 og fjerdeplass, noe som gjør at de to sørlandssvømmerne nå kjemper helt i toppen i 14 årsklassen. Både Dennis og Ole Marius har gode øvelser igjen, blant annet 200m rygg (landsbeste) for Dennis og 200m bryst for Ole Marius.

Like gamle Malene Rypestøl fra Varodd svømte sitt beste løp til nå da hun perset til sølvplass på sin 400m fri med med flotte 4.27.13 – 4.8 sekunder bak juniorlandslagets Astrid Julie Halvorsen fra Skjetten som gjorde sterke 4.22.34. Disse to jentene var et «hav» foran de øvrige svømmerne i klassen og de ligger helt klart an til de to øverste plassene på seierspallen sammenlagt slik som de gjorde i fjor. Malene har veldig sterke øvelser igjen og vil nok komme ennå nærmere Astrid i år enn i fjor.

Sørlandets øvrige fem svømmere gjorde også en flott innsats, og noen perset grundig.

13 årige Sander Busterud fra Varodd spurtet kraftig inn til 350m og slo hånden i mål i den tro at han var ferdig med øvelsen. Det tok noen sekunder før han skjønte at han hadde telt feil, men klarte allikevel på sette personlig rekord med 8,4 sek til 4.54.13 og 14 plass i sin klasse.

Grimstad-jenta Juni Helene Iversen Refstie (14) kom med til landsfinalen som andre reserve ( 26 plass i landet ) men gjorde en veldig sterk 400 fri på 4.49.10 og en 10-plass i øvelsen 12.75 sekund under hennes gamle personlige rekord. Her fikk KSA-jenta Vera Fossdal – Ulleberg en 23 plass på 5.10,51 etter en litt for hard åpning på de første hundre meterne.

Christoffer «Doffen» Lohne KSA satte også en fin pers på 14 plass med 4.38.84 i den sterke sørlandsklassen for gutter 14 år!

Hadrian Phillipson, 16 åring fra Vågsbygd kom på 12 plass i klassen med 4.19.41 som er 6 sekunder etter persen satt i fjor, men 2 sek raskere enn hans resultat i regionsfinalen. Han har en sterk øvelse i morgendagens 200m rygg.

Endelig satte Flekkefjord-gutten, 15 årige Aslak Svege Lindland pers med 3/10 sek og 4.35.35 og 23 plass på sin 400m fri. Han har sterkere stilarter senere i mesterskapet.

Dagens konklusjon må være at Agder ligger godt an til 3 medaljer sammenlagt ved Dennis Aateigen, Ole Marius Jensen og Malene Rypestøl om man unngår disker og øvelser som ikke klaffer.