Victoria Celine Dalen (t.v.) sammen med vinneren Alex Finney fra Irland og tredjemann Aline Sercu fra Belgia i verdenscupstevnet sist helg. Privat

Arendal-rytter nummer to i verdenscupstevne

Victoria Celine Dalen (16) var nest best da europaeliten konkurrerte i helgens sprangridningsstevne i Danmark.

Brukergenerert innhold

Åse Mortensen
Arendal og Grimstad Rideklubb

Victoria var ei av tre norske deltakere som stilte i ponniklassen i Herning, med vallaken Kadans Van Orchid's. De to andre var Martine Moe og Rikke Johannesen, sistnevnte med hest eid av prinsesse Märtha Louise.

I klassen fredag red de tre norske rytterne feilfritt. Under lørdagens 1,25 meter var både Victoria og Rikke feilfrie, mens Martine fikk ett riv. Rikke red fort og ledet sammenlagt foran søndagens Grand Prix, men der pådro hun seg åtte feilpoeng. Martine pådro seg sju feilpoeng. Victoria red feilfritt og kvalifiserte seg til omhopping.

I finalen satset Victoria alt, selv om hinderhøyden var satt opp til det maksimale det hoppes i Europa. Hun red en kanonrunde og ble kun slått så vidt av en irsk rytter. Victoria var Norges og Nordens klart beste rytter i dette stevnet. Hun er tidligere norgesmester, har vunnet gull for lag i nordisk, vunnet det store Internasjonale Grand Prix-stevnet i Drammen i år og har vunnet Baltic Grand Prix med hesten Babylon i fjor. Hun har også vært i EM-finale, men helgas andreplass er nok den største prestasjonen hennes hittil, og hun er svært godt fornøyd.

Victoria sammen med mora Heidi Jacobsen, som også rir for Arendal og Grimstad Rideklubb. Privat