Til topps i 2. NM-runde

Etter stang ut i NMs åpningsrunde var det deilig å lede helgas finale fra start til mål.

Publisert: Publisert:

Fredrik Ågedal (23 år, i midten) fra NMK Konsmo kunne juble for seier i NM-runden på Bollandsmoen i helga. Til venstre: Hans Jøran Østereng og til høyre: Robin Slåttekjær. Foto: Rune Johannesen

Brukergenerert innhold

  • Fredrik Ågedal
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: I helga ble årets 2. NM-runde i rallycross arrangert på Bollandsmoen i regi av NMK Melhus. Løpet startet lørdag med trening.

Treningen var også en kombinert kvalifisering til startoppstilling i 1. omgang. Jeg kjørte inn til en sjettetid på trening, som førte til 3. spor i 1. kvalifiseringsomgang. i 1. omgang ble det en tredjetid.

i 2. omgang startet jeg i 2. spor og kom ut som nummer to. Det ble en tredjetid også i denne omgangen. Før 3. omgang gjorde vi noen justeringer på bilen og satset på en bedre plassering. Dette lyktes vi med og det ble en andretid, kun tideler bak bestemann i klassen.

Foto: Rune Johannesen

4. omgang og finaler ble kjørt søndag. Jeg åpnet på søndagen med nok en andretid og var nå klar for 3. spor i A-finalen. Det viste seg at festet på startplaten var veldig ujevnt, så vi valgte å stille oss i 4. spor i stedet for 3. spor. Dette viste seg å være et smart valg.

I finalen tok jeg starten fra 4. startspor og suste rett opp i ledelsen. Jeg ledet finalen fra start til mål med god margin, og det var sykt deilig å kunne avslutte en slik helg med topplassering, spesielt etter stang ut i finalen på hjemmebane i forrige NM-runde.

Fra venstre pappa Odd Ågedal, mamma Anne Torunn Ågedal, Daniel Laudal, Øystein Fidjeland, Tobias Bjerland, min kjæreste Andrea Mariell Barsgård og jeg. Foto: Rune Johannesen

Jeg må bare gi en stor takk til teamet som stiller opp og sponsorene som gjør dette mulig. Kommende NM-runde på Vinjarmoen hos NMK Fluberg på Dokka om knappe tre uker. Bare å glede seg!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Rallycross
  3. Fredrik Ågedal
  4. NMK Konsmo