FFO-barn fikk Start-spillere som trenere

Onsdag ettermiddag var drøyt 150 barn tilknyttet fotballfritidsordninger i Kristiansand samlet til turnering på Sparebanken Sør Arena.

Start-kaptein Erlend Segberg med en siste «peptalk» før Fløy FFO skal i aksjon. Foto: Ole Gerhard Sørensen

Brukergenerert innhold

Ole Gerhard Sørensen
IK Start
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND: Start-spillerne fikk prøve seg i trenerrollen, og det var ikke bare, bare:

– Å være trener er vanskeligere enn jeg trodde, sier Erlend Segberg og smiler. Han legger kjapt til:

– Men det har vært veldig gøy, det er vel rundt 150 barn her og jeg tror de har kost seg.

Strålende fornøyd

Start-kapteinen måtte se at laget han hadde treneransvar for tapte kampen mot Eirik Wichnes gutter. Wichne var strålende fornøyd med både laget og egen innsats.

Lagleder for dagen, Eirik Wichne, sammen med guttene fra Donn Pluss. Foto: Ole Gerhard Sørensen

– Det har gått ekstremt bra! Det er en utrolig fin gjeng, og de er veldig gode, sier Wichne, som åpenlyst trivdes i rollen.

– Det er utrolig gøy, det er så mye energi og positiv fotballglede, sier han.

På spørsmål om Wichne er en god trener, brøler barna «jaaaaaaaa». Samme svaret får vi når vi spør om de har lyst til å bli Start-spillere når de blir noen år eldre.

Avslutning på sesongen

Det var Våg FFO (fotballfritidsordning) som tok initiativ til å samle barn fra de ulike FFO-tilbudene i byen til en avslutning på sesongen.

Barn i alderen 7–11 år fra Våg, Donn, Vigør, Fløy og Vindbjarts fotballfritidsordninger var samlet. Randesund skulle også ha vært der, men hadde dessverre ikke anledning til å komme denne gangen.

Alle klubbene driver fotballfritidsordningen Telenor Xtra (foruten Donn som har sitt eget tilbud, Donn Pluss). Det er et alternativ til skolefritidsordning (SFO) til barna etter skoletid, der hovedfokuset er på fysisk aktivitet, kosthold og leksehjelp. Telenor Xtra er et konsept fra Norges Fotballforbund.

Guttene fra Vindbjart FFO jubler etter scoring. Foto: Ole Gerhard Sørensen

Mer Vindbjart-jubel. Foto: Ole Gerhard Sørensen

– Dette ble en helt super dag. Vi ønsket å få til en avslutning på sesongen, og å kunne samle barna fra de ulike klubbene på det som er vår alles felles arena, sier Elisabeth Tangen Vik, ansvarlig leder for Våg FK FFO.

Håper på årvisst arrangement

– Dette er utrolig stas for barna, det er jo flere som nesten ikke har fått sove før denne dagen. Det er veldig flott at Start-spillerne er med, det gjør dette ekstra stas for barna, sier Tangen Vik, som håper dette kan bli en tradisjon på Sparebanken Sør Arena.

Unge fotballspillere fra Våg og Vindbjart sikrer seg autografen til Adnan Hadzic. Foto: Ole Gerhard Sørensen

– Det hadde vært topp om dette kunne være en årlig avslutning på FFO-sesongen, og noe ekstra å se fram til for barna, sier Tangen Vik.

Start har allerede signalisert at klubben mer enn gjerne gjør dette til en tradisjon, og både spillere og ledere i klubben gledet seg over å se så mange fotballglade barn på arenaen.

Vigør-guttene hadde utallige spørsmål til Sander Sjøkvist, som selv har spilt i Vigør som ung gutt. Foto: Ole Gerhard Sørensen

Kanskje får vi se noen av dem tilbake på Sparebanken Sør Arena, i Start-drakt, om 10–12 år?

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785