Snart klart for storinnrykk i den nye lysløypa på Strai

Målet er å få på plass en ny trasé som vil gi både mosjonister og lokale skiskyttere bedre treningsforhold.

Publisert:

Dronebilde tatt av lysløypa på Strai i november, med en god gjeng fra Torridal IL samlet. Foto: Martin Granum

Brukergenerert innhold

  • Marit Høigilt
    Torridal IL

KRISTIANSAND: På dager med optimale forhold i lysløypa på Strai, er det knapt en eneste ledig parkeringsplass å oppdrive på sykehjemmet eller lokalbutikken. Folk fra «byen» går mann av huse for å trene i den populære løypa.

Lysløypa på Strai er en av de mest snøsikre i byen og er flittig brukt både som treningsarena og som rekreasjonsområde for folk i og utenfor Torridal. Nå foregår et stort utbedringsprosjekt i løypa, ledet av ildsjelen Nils Aurebekk.

Ekteparet Nils og Ragnhild Aurebekk leder Torridal ILs skiskyttergruppe og er også sentrale i utbedringen av lysløypa. Foto: Martin Granum

Torridal IL er det eneste idrettslaget i Kristiansand som har egen skiskyttergruppe. Denne gruppa, ledet av Ragnhild og Nils Aurebekk, er en viktig årsak til at løypa og anlegget nå utbedres i stort omfang. Begge har lagt ned utallige dugnadstimer, sammen med en rekke andre lokale krefter.

En god gjeng unge Torridal IL-medlemmer. Foto: Martin Granum

Målet er å få på plass en ny trase som vil gi både mosjonister og lokale skiskyttere bedre treningsforhold. I tillegg blir det eget nytt område for skilek for barn og unge. Til alt dette trengs mye midler til nytt og kostbart lys. Akkurat nå foregår innspurten i tildeling fra gavefondet til Spareskillingsbanken, Lykkeskillingen, der Torridal IL, med Nils og Ragnhild nå har mulighet til å få en kjærkommen håndsrekning.

Foto: Privat

– I et idrettslag som Torridal er vi helt avhengig av at medlemmene tar i et tak, sier Nils Aurebekk (79). Det har både han og kona hans Ragnhild gjort til gagns den siste tiden. Dag ut og dag inn tilbringes i traktoren, i andre maskiner eller med hakke og spade. Bestemt på å få gjort så mye som mulig før vinteren slår til for fullt. I tillegg har en rekke av bygdas pensjonister og andre engasjerte, stått på for å forbedre lysløypa.

Foto: Privat

– Den første bakken har alltid vært seig. Nå får vi en lengre, men slakere bakke i starten. På denne måten får vi også standplass og strafferunder for skiskytingen lenger unna hovedtraseen, forteller Nils.

Foto: Privat

Merittlista til Nils som ildsjel er intet annet enn imponerende. Allerede i 1957/58 – som 17-åring – ble han leder av juniorgruppa i Torridal IL. Siden har han hatt en rekke verv både i og utenfor idrettslaget. Han har vært leder av Torridal Idrettslag i 1967–69, leder for hovedkomiteen i Sørlandsgaloppen 1975/7, leder for Vest-Agder o-krets i årene 1983–86, diverse andre styreverv i Torridal i kartkomiteen, skigruppa, orienteringsgruppa og skiskyttergruppa fra 1970 og til i dag.

Foto: Privat

Noe å tenke på – når du om litt suser innover den nye traseen på nysmurte ski? Her har en gjeng flittige sjeler lagt ned utallige timer – og en enorm innsats – slik at du og jeg, små og store, kan få utfolde oss i den populære lysløypa.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Torridal Idrettslag
  2. Langrenn
  3. Skiskyting