KBK-duo tatt ut til EM

Kevin Sørensen Elson (16) og Julie Marie Abusdal (16) fra Kristiansand Badmintonklubb er tatt ut til å representere Norge i U17-EM.

Publisert: Publisert:

Badmintonspillerne Kevin Sørensen Elson og Julie Marie Abusdal har vært bestevenner og mixed double-makkere så lenge de kan huske. I august/september skal de spille sammen i U17-EM i Polen. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb

KRISTIANSAND: – De har prestert bra hele denne sesongen, og jeg er ikke overrasket over at de ble tatt ut, sier KBK-trener Rik Hermans og legger til:

– De to har vært på pallen og markert seg i stort sett samtlige turneringer de har spilt. De spiller single, double og mixded ouble, og som makkere i mixed er det to ulike spillere som utfyller hverandre.

U17-EM går i polske Gniesno i månedsskiftet august/ september.

– Julie Marie og Kevin er som spillertyper vidt forskjellige. Kevin er singlespilleren som med fysikk og kraft spiller gjennom motstanderens forsvar. Julie Marie har mer å gå på fysisk, men har blikk og teknikk for double som ingen andre i U17-klassen i Norge, sier Hermans.

Vennskapet startet tidlig. Her som treåringer hjemme hos Julie Marie. Foto: Privat

Har vokst opp sammen

Kevin og Julie Marie har vokst opp sammen helt siden de ble født med åtte dagers mellomrom i 2003. Kevin er sønn av tidligere norgesmester og landslagsspiller i badminton, Anita Elson, og fotballspiller Kenneth "Donko" Sørensen. Julie Marie er datter av de fortsatt aktive badmintonspillerne Helene Abusdal (19 NM-gull) og OL-utøver fra 2004, Jim Ronny Andersen (9. plass i OL, kvartfinale i EM og 16 NM-gull). De ble tidlig introdusert for badmintonsporten, og spilte sin første turnering i mixed double sammen nesten før de begynte på skolen.

Kevin selv er veldig fornøyd med å bli tatt ut.

– Det var en gøy nyhet å få. Det var jo det jeg håpet på, men jeg har ikke tatt det som en selvfølge. Jeg gleder meg til å spille badminton i utlandet og håper på å oppnå gode resultater. En gøy gjeng å reise med er det også. Jeg må ikke endre på sommerferieplanene, men jeg må nok trene litt mer denne sommeren, sier 16-åringen.

Kevin og Julie Marie på en lokal turnering som tiåringer. Foto: Privat

Vil inn på toppidrettslinja

– Dette er enda en ny fjær i den lokale badmintonhatten, men først og fremst gøy for to unge idrettsungdommer som håper å komme inn på toppidrettslinja på KKG til høsten, sier klubbtrener Hermans.

– Sportslig og sosialt er EM og VM en opplevelse, med både en lagturnering og deretter en individuell turnering. Nivået i denne OL-idretten er høyt, og Kevin og Julie blir ikke europamestre. Men de får inspirasjon til sommertrening og kommer tilbake til den daglige treningen klokere og bedre, avslutter Hermans.

Kevin (nærmest) i en hoppsmash bak på banen, mens Julie Marie vokter nettet foran. På andre siden av nettet; Hermod Holte Haugland (Mandal) og Nora Omdal (KBK) Foto: Privat

PS! Resten av EM-laget består av Delia Murtazalieva (Haugerud), Elise Jelsnes (Bygdø), Karina Andreassen (Kirkenes), Thomas Fjeldheim (Haugerud), Rafid Ishaq (Bergen) og Mathias Hong (Haugerud).

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785