KBK-duo tatt ut til EM

Kevin Sørensen Elson (16) og Julie Marie Abusdal (16) fra Kristiansand Badmintonklubb er tatt ut til å representere Norge i U17-EM.

Publisert: Publisert:

Badmintonspillerne Kevin Sørensen Elson og Julie Marie Abusdal har vært bestevenner og mixed double-makkere så lenge de kan huske. I august/september skal de spille sammen i U17-EM i Polen. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: – De har prestert bra hele denne sesongen, og jeg er ikke overrasket over at de ble tatt ut, sier KBK-trener Rik Hermans og legger til:

– De to har vært på pallen og markert seg i stort sett samtlige turneringer de har spilt. De spiller single, double og mixded ouble, og som makkere i mixed er det to ulike spillere som utfyller hverandre.

U17-EM går i polske Gniesno i månedsskiftet august/ september.

– Julie Marie og Kevin er som spillertyper vidt forskjellige. Kevin er singlespilleren som med fysikk og kraft spiller gjennom motstanderens forsvar. Julie Marie har mer å gå på fysisk, men har blikk og teknikk for double som ingen andre i U17-klassen i Norge, sier Hermans.

Vennskapet startet tidlig. Her som treåringer hjemme hos Julie Marie. Foto: Privat

Har vokst opp sammen

Kevin og Julie Marie har vokst opp sammen helt siden de ble født med åtte dagers mellomrom i 2003. Kevin er sønn av tidligere norgesmester og landslagsspiller i badminton, Anita Elson, og fotballspiller Kenneth "Donko" Sørensen. Julie Marie er datter av de fortsatt aktive badmintonspillerne Helene Abusdal (19 NM-gull) og OL-utøver fra 2004, Jim Ronny Andersen (9. plass i OL, kvartfinale i EM og 16 NM-gull). De ble tidlig introdusert for badmintonsporten, og spilte sin første turnering i mixed double sammen nesten før de begynte på skolen.

Kevin selv er veldig fornøyd med å bli tatt ut.

– Det var en gøy nyhet å få. Det var jo det jeg håpet på, men jeg har ikke tatt det som en selvfølge. Jeg gleder meg til å spille badminton i utlandet og håper på å oppnå gode resultater. En gøy gjeng å reise med er det også. Jeg må ikke endre på sommerferieplanene, men jeg må nok trene litt mer denne sommeren, sier 16-åringen.

Kevin og Julie Marie på en lokal turnering som tiåringer. Foto: Privat

Vil inn på toppidrettslinja

– Dette er enda en ny fjær i den lokale badmintonhatten, men først og fremst gøy for to unge idrettsungdommer som håper å komme inn på toppidrettslinja på KKG til høsten, sier klubbtrener Hermans.

– Sportslig og sosialt er EM og VM en opplevelse, med både en lagturnering og deretter en individuell turnering. Nivået i denne OL-idretten er høyt, og Kevin og Julie blir ikke europamestre. Men de får inspirasjon til sommertrening og kommer tilbake til den daglige treningen klokere og bedre, avslutter Hermans.

Kevin (nærmest) i en hoppsmash bak på banen, mens Julie Marie vokter nettet foran. På andre siden av nettet; Hermod Holte Haugland (Mandal) og Nora Omdal (KBK) Foto: Privat

PS! Resten av EM-laget består av Delia Murtazalieva (Haugerud), Elise Jelsnes (Bygdø), Karina Andreassen (Kirkenes), Thomas Fjeldheim (Haugerud), Rafid Ishaq (Bergen) og Mathias Hong (Haugerud).

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb
  3. Polen