«Stygge» mål ga fint resultat

Gimletroll tok sin andre seier for sesongen da Grei 2 ble slått 5-2 på Stadion søndag. Bak resultatet skjuler det seg en del såkalt «stygge» mål!

Publisert: Publisert:

Stine Alida Wahlin Hansen på offensiven. I bakgrunnen Karoline Fredriksen. Foto: Anders Jensen

Brukergenerert innhold

  • Mads Ljosland
    Trener Gimletrolls damelag
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Heldigvis teller alle mål like mye, for hadde det vært stilkarakterer på scoringene denne ettermiddagen, ville vi nok sittet igjen med få poeng. I en kamp av varierende kvalitet vant vi til slutt fortjent, men i stedet for å score på de store sjansene vi faktisk spilte oss til, ble det uttelling på det som i utgangspunktet ikke så ut som målsjanser.

Hør bare: På stillingen 0–1 sendte Erica Nystøl av gårde et innlegg fra venstrekanten. En liten skru førte til at ballen gikk i fin bue over keeper, og landet akkurat over streken før en Grei-forsvarer fikk beinet den unna. Assistentdommer konstaterte imidlertid at ballen var inne, og utligningen var et faktum.

Etter 69 minutter endte et fint Gimletroll-angrep med hjørnespark. Charlotte Haddelands gode corner så ut til å være avverget av bortelagets målvakt, men i stedet for å få ballen ut, fomlet hun den i eget nett. 2–1.

Tatt av vinden?

På stillingen 3–2 åtte minutter før slutt forserte Miriam Reinhardsen for n’te gang opp langs høyrekanten, denne gang til full effekt. Hennes innlegg fikk muligens hjelp av den sterke vinden, for i likhet med Erica Nystøls innlegg som førte til 1–1, dalte ballen ned under tverrligger og over målvakten til 4–2.

– Jeg skulle nok ønske at det var iskald beregning, men det var flaks! innrømmer Miriam.

På overtid slo nevnte Haddeland nok en presis corner, og i ei salig røre var det Erica Nystøl som reagerte raskest, og fikk pirket ballen i mål fra sin posisjon ved bakre stolpe.

Gimletroll-jentene fikk mye å juble for søndag. Fra venstre Karoline Fredriksen, Charlotte Haddeland og Miriam Reinhardsen. Foto: Anders Jensen

– Det var vel opprinnelig en keeperfeil, men jeg var på rett sted til rett tid, og ballen skulle i mål, uansett hvilken kroppsdel som måtte brukes! sier Erica, og medgir at hennes første mål var et aldri så lite sleivspark.

– Men det har vel egentlig ikke så mye å si! Jeg scorer sjelden, fordi jeg sjelden får være i den posisjonen. Jeg er som regel den som legger innlegg, eller holder seg bak, sier veteranen som har flere kamper i Gimletroll enn noen andre.

Perle

Innimellom disse «stygge», men like fullt verdifulle scoringene, leverte toppscorer Ingrid Olsen nok en vakker goal. Hun ordnet 3–1-målet etter 72 minutter med en utsøkt avslutning med venstrefoten. Hva mål angår utvilsomt dagens høydepunkt!

Muniya Halvåg er inne i sin andre periode i Gimletroll. Foto: Anders Jensen

Selv om vi tidvis slet med presisjon i spillet, hadde vi også perioder der vi dominerte banespillet stort. Vi hadde også langt større sjanser til å score enn de vi faktisk scoret på. Før pause var både Mina Ljosland og nevnte Ingrid nær uttelling, og i den meget travle perioden i siste del av andre omgang, skjøt Ingrid i tverrliggeren, og både hun og Stine Wahlin Hansen fikk blokkert skudd da Greis sisteskanse var utspilt.

Martine Mæhle i skuddet. Foto: Anders Jensen

Det hjalp oss ikke at Emma Sannæs Kristiansen måtte ut med skade i første omgang, noe som gjorde at vi måtte endre formasjon. Heldigvis fikk det ikke betydning for utfallet av kampen, og Emma ser også ut til å kunne være på beina i tide til helgas bortekamp mot LSK Kvinner 2.

Dagens Gimletroll

Miriam Reinhardsen: Veldig viktig brikke defensivt. Løp ekstremt mye og var aggressiv hele veien. Kom seg mye rundt på kant og løste vingbackrollen utmerket. Dagens BB på bakgrunn av en særlig god førsteomgang.

Ingrid Olsen: Frisk fra start, kom seg til farlige posisjoner og var god i kombinasjonsspillet. Dessuten en konstant trussel i bakrom når laget mistet strukturen utover i kampen

Erica Nystøl: Løp enormt mye og flink til å komme seg rundt på kant. Tråkket bra til og spilte med en herlig vilje. Kronet en god prestasjon med to viktige scoringer!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Fotball 2. div
  3. IK Gimletroll