Oddersjaa-løper imponerte i VM-debuten

Tuva Lislevand (19) fra Oddersjaa leverte en sterk debut i junior-VM i langrenn.

Publisert:

Det var forrige mandag at Tuva leverte den gode 5-kilometeren i junior-VM. Nå er hun tilbake på Hovden skigymnas, der hun er avgangselev i år. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Aud Sørbø Ausland
    Oddersjaa SSK

Den dagen Tuva Lislevand ble 19 år, reiste hun til Oberwiesenthal i Tyskland for å delta i junior-VM i langrenn. Etter å ha kvalifisert seg til 5 kilometer klassisk, ga hun altså seg selv en helt spesiell og uforglemmelig bursdagsgave.

Tuva forteller om at det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Junior-VM har vært et langsiktig mål, og noe hun knapt våget å drømme om denne sesongen.

– Å få være med i den norske troppen og kjenne på stemningen under mesterskapet var en helt spesiell opplevelse, sier Tuva og legger til:

– Dette var et mye større renn enn jeg er vant til, og jeg må innrømme at det var ekstra spennende å stå på startstreken i et VM.

Hevdet seg godt

Tuva ble nummer 20 i det tøffe selskapet og er fornøyd med løpet sitt. Helene Marie Fossesholm tok gull på distansen og var 57 sekunder foran Oddersjaa-jenta. Fossesholm har hevdet seg i verdenscupen for senior, så det å være under et minutt bak henne er en stor prestasjon i seg selv. Tuva ble med sitt løp tredje beste norske og hadde bare 15 sekunder opp til tiendeplassen. Hun presterte på det nivået hun har vist gjennom hele sesongen.

Tuva i aksjon på 5-kilometeren i junior-VM i Tyskland. Foto: Privat

– Det motiverer meg å se at veien opp til de aller beste ikke er så altfor lang. Jeg tar med meg gode opplevelser og erfaringer fra junior-VM, oppsummerer den blide Oddersjaa-løperen.

Et forbilde

Det er ingen tvil om at turen til Tyskland ga mersmak og at målsettingen om å hevde seg enda bedre til neste år gir Tuva stor motivasjon i treningsarbeidet.

Oddersjaa gratulerer med innsatsen og er utrolig stolte av å ha en løper som Tuva i klubben. Hun er et forbilde for alle både i og utenfor skiløypa.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Oddersjaa SSK
  2. Langrenn
  3. Tuva Lislevand