To pallplasseringer for Jonas Østhassel i Tyrkia

Jonas Østhassel (18) har denne uka spilt internasjonal badmintonturnering i Ankara og sikret seg to bronsemedaljer.

Publisert: Publisert:

Jonas Østhassel fra Kristiansand Badmintonklubb sammen med sin danske partner i mixed double, Laura Fløj. Foto: Türkiye Badminton Fereasyonu

Brukergenerert innhold

  • Shayan Jalilian
    Kristiansand Badmintonklubb

ANKARA, TYRKIA: Jonas reiste søndag ned til Ankara sammen med to andre landslagsspillere, Ludvig Smith-Meyer og Danila Gataullin som til daglig spiller for Sandefjord. Dette var den siste internasjonale juniorturneringen Jonas deltok i, før han neste år rykker opp og blir seniorspiller.

I Tyrkia har den hardtsatsende 18-åringen levert varene så til de grader. I single gikk det ikke veien, men til gjengjeld leverte han to sterke 3.plasser i henholdsvis herredouble, sammen med Danila Gataullin og mixed double med Laura Fløj fra Danmark.

Nervepirrende

– Første doublekampen med Danila vant vi greit. Det handlet mest om å bli kjent med hallen, med ballen og bare komme inn i rytmen. Vi spilte oss mer og mer opp i løpet av turneringen, og spesielt kvartfinalen var nervepirrende. Det ble en jevn tresetter der vi lå under 20–18 i det siste settet, men snudde det og fikk fire poeng på rad. Det var en veldig deilig seier, men det ble stopp i semifinalen, der vi rett og slett tapte mot et bedre par, er konklusjonen til Jonas.

Danila Gataullin og Jonas Østhassel på pallen etter å ha kommet til semifinalen i Herredouble. Foto: Türkiye Badminton Fereasyonu

Bra samspill

I mixed double spilte Jonas sammen med ei fra Danmark som er født i 2002, altså et år yngre enn ham selv. De har aldri spilt sammen med hverandre før, men på banen klarte de å finne tonen og gikk også her hele veien til en semifinale.

– Jeg var spent på hvordan samhandlingen vår på banen kom til å være, men det gikk greit. Vi vant første kamp, og ble bare bedre og bedre utover i turneringen, sier Jonas og utdyper:

– I kvartfinalen vant vi etter tre sett mot et veldig godt par fra Russland. I semifinalen gikk det dog ikke helt som vi skulle ønsket. Kampen var preget av noe spesiell dømming, men det er sånne ting man ikke får gjort noe med. Vi fikk til slutt 3. plassen, og det er noe vi kan være veldig fornøyde med.

Det ble altså en en bronsemedalje i mixed double på Jonas sammen med makker Laura Fløj fra Danmark. Foto: Türkiye Badminton Fereasyonu

Godt fornøyd

Etter en vellykket turnering i Tyrkia settes snart kursen tilbake til Norge og Kristiansand. Det gjøres altså med to bronsemedaljer i bagasjen, og på spørsmål om hvordan han evaluerer sine egne prestasjoner i Tyrkia, så er 18-åringen naturligvis godt fornøyd:

– Jeg vil si meg fornøyd med spillet mitt i double og mixed. I single gikk det ikke like bra, men det er en kategori jeg spilte i mest for å finne den gode følelsen og bare komme i gang. Dette er nok en av de beste internasjonale turneringene jeg har levert, så det føles veldig godt.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785