Terrengsykkelbane åpnet i Bjelland

Lørdag åpnet Friluftsfestivalen i Bjelland den første delen av terrengsykkelbanen på Hesså.

Publisert:

Arbeidet med terrengsykkelbanen på Hesså er gjort på dugnad. Foto: Liz Rekve

Brukergenerert innhold

  • Liz Rekve
    Prosjektleder – Ekstragiv Bjelland

Det er en teknisk ferdighetsdel som er åpnet slik at unge kan øve seg på hopp og kuler. Arbeidet har de gjort på dugnad, med banemester Heins Madsens iherdige tilleggsjobbing. Heins Madsen er initiativtaker og banedesigner, han bor på Hesså og har 15 års erfaring fra adventure race og er i tillegg mountainbike-instruktør.

– Vi jobber med en bane som gjøres klar i faser. Nå åpner vi en teknisk ferdighetsbane for barn og unge. På sikt regner vi med å ha et nettverk av terrengsykkelutfordringer i området på Hesså, forteller Madsen og legger til:

– Sykling på anlagt bane krever en høyere grad av sykkelteknisk ferdighet enn ren «gamping» på grus, der vi skaper naturlige hinder underveis i løypa. Terrengsykling gjør at man utvikler egne tekniske ferdigheter og er en mer adrenalinfylt måte å komme seg ut i skog og mark.

Ove Fuglestveit kom opp og gjorde stas på åpninga, med gode tanker om at sykling er en aktivitet for alle i alle aldre. Mandal Cykleklubb hadde med ungdomslaget og testet hopp og bane, og de var fornøyd da de dro hjem etter seks timers testing av banen.

– Dette blir moro for både yngre og voksne. Å jobbe med dette akkurat nå er ideelt, når vi må legge opp mer aktiviteter som gjør at folk har sosial distansering. Terreng-/stisykling er uorganisert lek og vil i mange tilfeller være en aktivitet som kan fenge dem som faller utenfor vanlig organisert idrett og aktivitet. Vi ser at mange unge har glede av slik aktivitet, og håper barn og unge i regionen vil komme opp å bruke banen når den er ferdig, sier Trygve Haugland som er leder i Bjelland Friluftsfestival.

Foto: Liz Rekve

Som prosjektleder for Ekstragiv Bjelland har undertegnede stor tro på at dette blir en fin naturutfordring for regionen. Vi tror det blir bra for skoleklasser og familier.

Foto: Liz Rekve

Foto: Liz Rekve

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Bjelland
  2. Sykling