Donn med storseier over MK

4-1-seieren over MK var en kamp FK Donn sent vil glemme.

Publisert: Publisert:

Donn-kaptein Marius Hammersmark scoret mål for hjemmelaget i 3. divisjonsoppgjøret mot MK. Foto: Espen Sand (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • Simen Aleksander Prag
    FK Donn
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Dette var kampen Donn måtte vinne. Scoringen til Alexander Lind etter fem minutter ga laget fra Lund akkurat den starten de trengte. Men det skulle ikke bli så enkelt. Ett poeng i løpet av de første fire rundene var fasit før kampen mot Mandalskameratene på Kristiansand stadion fredag. Laget har tidvis spilt veldig bra, men har også hatt perioder med ”nedetid” der ting ikke sitter og intensiteten synker.

I disse periodene har laget blitt straffet hardt av motstanderen og trepoengerne har uteblitt. Intensitet, innsats og kommunikasjon har vært i fokus i treningsuka som har gikk. Det skulle komme til å vise seg lurt fredag kveld. Rett etter målet fikk målscoreren noe som så ut som en strekk og måtte byttes ut. Og vondt var i ferd med å bli til verre for hjemmelaget. Etter 23 minutter utlignet MK ved Joacim Holtan, og det som hadde startet så bra for Lunds-guttene ble virkelig snudd på hodet ett minutt seinere da Ole Marius Gundersen fikk korrekt direkte rødt.

Bortvist Donn-trener

En heftig diskusjon mellom de to trenerteamene, som følge av kommentarer rettet om utviste Gundersen, førte til at dommeren henviste Donn-trener Odd-Arild Skonhoft til tribunen. Etter utvisningen var hjemmelaget noe på hæla, men gikk til pause med 1–1 og én mann mindre. Til tross for kun å være ti mann tok Donn tak i kampen etter pause og hadde det spillemessige overtaket. De malte gjestene i stykker og fikk lønn for strevet da Karl Morten Igland satte inn 2–1 i det 58. minutt – spilleren som erstattet skadde Lind.

Hjemmepublikum ante en liten sensasjon og optimismen rådde. Donn spilte nemlig jevngodt med Notodden i cupen med én mann mindre også da. Vertene forsvarte seg også godt mot et Mandal-lag som i løpet av kampen hadde to korrekt annullerte mål, og kom på flere overganger. I det 88. minutt fikk hjemmelaget straffespark og kaptein Marius Hammersmark gikk fram til krittmerket. Skuddet gikk lavt til høyre for keeper – som reddet, men ga retur.

Spektakulær scoring

Hammersmark var raskt fremme og fikk en tå på ballen, og dermed 3–1 til vertene. Etter flere skadeavbrudd, blant annet et lengre på hjemmelagets keeper Nils Fredrik Udjus, markerte dommeren for ni minutters tillegg i tiden. Lagene kjempet begge til siste slutt, men det var Donn som utnyttet overtida best – Fredrik Tangen scoret dagens mest spektakulære mål da han klemte til fra midtsirkelen, tok keeperen på halvdistanse og 4–1 var et faktum.

Elleville jubelscener på banen og i garderoben etter at dommeren blåste i fløyta for siste gang. Publikum på Kristiansand stadion fikk se en kamp de seint vil glemme. Neste oppgjør for Donns del er bortekampen mot Staal Jørpeland 16. mai.

PS! Donn ligger på 11. plass og MK på 13. plass av 14 lag etter fem spilte seriekamper.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. FK Donn