Slaget i Åmlihallen

Lørdagens kamp i Åmlihallen ble en folkefest. Stemningen sto i taket da Dristugs herrelag slo inn ball etter ball i det femte og avgjørende settet mot laget fra Topp Volley Norge. De gamle er fortsatt eldst.

Publisert: Publisert:

<p>Dristugherrene og Dristi jubler etter 3-2 seier over Topp Volley Norge. Foto: Malin H. Skjelstad</p>

Brukergenerert innhold

  • Malin H. Skjelstad
Denne artikkelen er over fire år gammel

Topp Volley Norge

12 spillere hadde tatt turen til Åmli for å sanke med seg full pott mot Dristug. Nebojsa Djuric og Bendik Gabriel Huus som begge er trenere for de tilreisende, var sikre på at dette ble en seier de måtte jobbe fokusert for å ta, men som de også skulle klare.

Martin Olimstad og Mathias Berntsen i full diskusjon med dommer Jens Olav Rydningen. Foto: Foto: Malin H. Skjelstad

Martin Olimstad, dristuggutt, ledet laget til TVN. Han gjorde en grundig jobb og gav dristugherrene virkelig hodebry.

– Det hadde ikke gjort noe å bruke Dristugdrakten i dag, sa Martin lurt etter kampslutt.

Han har nok hjertet i Åmli, selv om han gjerne skulle hatt med full poengpott hjem til Suldal og Sand. I stedet klarte han og resten av TVN-guttene å sikre seg 1 poeng ved å dra ut kampen til en 5- settskamp. Jonas Hjelle van Weert, også dristuggutt, kjente på at det var godt å være i Åmlihallen igjen. Han var midtspiller og fikk mange gode angrepsutveier og bryne seg på av Dristug. Selv klarte han å skaffe skolelaget flere poeng i løpet av kampen, både i angrep og blokk.

Jonas Hjelle van Weert, Martin Olimstad og Anders Mol, alle dristuggutter, måtte se seg slått av Dristug lørdag. Foto: Foto: Ørjan Olsen

Jevn start

Herrene startet kampen i mottak og kapret det første poenget. De lå et hestehodet foran i hele det første settet som de vinner 25-20. Den felles laglunsjen på bakeriet før kampstart gjorde susen, og førte nok til at laget var mer på fra start. I det andre settet blir Dristug liggende litt bakpå, hele veien, og får ikke alt til stemme 100 prosent. Dette fører til at settet går til TVN. Det tredje settet blir mer jevnspilt. Lagene følger hverandre hele veien, men så mot slutten satte Dristug inn superslagarmene til Helge og Mathias og sikret settseier. Dermed 2-1 til Dristug i sett.

Tremannsblokken som stopper TVN. Foto: Foto: Ørjan Olsen

4.sett

Servene til Dristug sitter ikke slik de pleier og skal. Det svinger litt. Men bunnivået er allikevel mye høyere enn det har vært tidligere sesonger. Selv om prestasjonene på banen ikke er 100%, er humøret tilstedte. Libero Alexander Hushovd og Edvart Aasen motiverer guttene godt og plukker masse i forsvar. Dessverre går dette settet til TVN, og det er duket for et avgjørende 5.sett i Åmlihallen. Det skulle vise seg at publikum virkelig skulle få uttelling for oppmøtet.

Siste og avgjørende settet

I pausen mellom 4. og 5.settet bruker Stig Tveit, lagleder for herrene, tiden godt. Sammen har de lagt en ny slagplan, som virkelig ser ut til å fungere. Åmlipublikummet startet å boble sammen med prestasjonene. Dristug leder an i dette settet og slipper aldri TVN ut av sin vanskelige posisjon. Anders Mol står på motsatt side i posisjon 4, kantposisjon, og får alle leggene. Dristug setter en tremannsblokk og gjør jobben til Anders enda vanskeligere.

Helge Oland får serve fire kanonserver i tillegg, noe som feller TVN. Åmlipublikummet kjører stående applaus i det Helge startet å serve på stillingen 9-2 til Dristug. Da siste ball går i bakken er stemningen ubeskrivelig, da det blir klart for alle at Dristug går av med seieren.

En fantastisk start på sesongen for Dristug, Åmli og åmlipublikummet. Dette lover godt.

– Dette hadde jeg virkelig ikke trodd da jeg våknet i dag, sa Alexander Hushovd.

Siste ball går i bakken på TVN sin side, og seieren er et faktum. Foto: Foto: Malin H. Skjelstad

Den falne viking

Tokten til VikingMol i dag gikk til VikingBerntsen.

– Det var ekstra moro å spille mot hverandre, for vi kjenner hverandre så godt, sier Anders lurt.

Det som gjelder, er å komme inn i hodet ditt og finne ut hvordan du tenker, sier Mathias med et glimt i øye til Anders.

Det er mye vennskap som ligger bak denne tvekampen, men også mye vinnervilje. Det er ikke bare bare å tape for egne klubbkamerater. Vinnerviljen er stor, på begge sider av nettet. Martin vil slå pappa Jostein og Jostein vil slå Martin. Anders vil slå sin beachpartner Mathias, trener-onkel Jetmund og onkel Jetmund og Mathias vil slå nevø og fetter Mol. Her gjelder ikke kun å delta, men å vinne, ikke bare kampen, men også kampen innad i familiene.

Beachvolley Vikings. En fallen og en seirende viking. VikingMol og VikingBerntsen. Foto: Foto: Malin H. Skjelstad

Europamestrenes videre ferd

Selv om tapet ikke var det beste for Anders, er de begge strålende fornøyde. De har nettopp blitt nominert til Idrettsgalla Sør, som årets unge, mannlige utøver. Kåringen og utdelingen av prisen går av stabelen lørdag 24.oktober, på Scandic Kristiansand Bystranda kl. 19.00. De er i kategori med to andre dyktige utøvere, så det blir nok spenning til siste sekund.

Bare minutter etter at siste ball var i bakken og seiersropene hadde lagt seg, var Mathias og Anders borte hos trener Jetmund i Beachvolley Vikings for å planlegge neste treningsuke. Her er det planlegging på høyt nivå. Mye skal koordineres og nye mål settes stadig. Deres store mål videre som sandvolleyballpar, er deltagelse i OL i 2020, og da kan en ikke ligge på latsiden. Mathias ble med guttene fra TVN til Sand for å trene i sandhallen på Sand, sammen med Anders.

– Det hadde vært noe annet om det var sandhall her i Åmli, man må trene hele tiden for å bli bedre, sier Mathias.

Dristi får med publikum på bølgen. Jetmund er meget fornøyd med Dristugs nye tilskudd. Foto: Foto: Ørjan Olsen

Publikumsfavoritt

Nytt av året i Åmlihallen er Dristug sin maskot, beveren Dristi. Dristi elsker volleyball, og han har virkelig funnet seg til rette i Åmli. Han gleder seg til nye volleyballkamper i Åmlihallen og følte han virkelig ble tatt godt vare på av Åmlipublikummet. Dristi hoppet og danset og laget show sammen med publikum, satte i gang bølgen og hadde det kjempemoro.

Dristi har en egen konto på Instagram og går under navnet Dristibeveren.

– Der legger jeg ut bilder fra kampene og hverdagsbilder. Det er viktig å være på sosiale medier har jeg hørt, sier Dristi.

Dristibeveren elsker å bli tatt bilder av og føler seg velkommen i bygda.

– Bygda er jo for alle, og jeg går under kategorien ALLE, kommer det fra Dristi med et bredt smil.

Volleyball i Åmli

Vi i Dristug ønsker å være et samlingspunkt for bygda. Vi ønsker å være et positivt innslag, og vi, spillerne, vet at vi trenger publikum i ryggen for å prestere bra på banen.

– Vi hadde ikke klart det uten publikum i dag, kom det fra Jetmund Berntsen etter kampen.

Det er noe eget når det er stor stemning i hallen og alle klapper. Klubben selger grønne supporter t-skjorter til 150 kroner stykket, for å støtte klubben. Vi håper på at riktig mange kjøper supporterskjorten slik at ønsket vårt om å farge tribunen grønn med supportere som klapper i takt går i oppfyllelse. Det er Dristug sitt ønske, og det kommer til å se veldig stilig ut når andre lag kommer til kamp og møter Åmlipublikummet og Åmlihallen på den måten.

Dristug- Topp Volley Norge

Tid: 2 timer og 2 minutter

1\.dommer: Jens Olav Rydningen

2\.dommer: Igor Rakanovic

Linjedommere: Alexander Opheim og Randi Helene Gangsei

Sekretær: Merete Fogh Lund

Maskot: Dristi (@Dirstibeveren, Instagram)

Spillere TVN:

Martin Olimstad, kaptein, Ivar Råheim, Stefan Ilic, Jørgen Vigre, Predal Bambir, Anders Mol, Eivind Seljås, Jonas Hjelle van Weert, Petter Østvik, Oscar Jæther, Erik Barna, Libero og Aleksander Sørum, Libero. Trenere: Nebojsa Djuric og Bendik Gabriel Huus.

Spillere Dristug:

Mathias Berntsen, kaptein, Helge Oland, Ole Nicolay Aas, Jone Oland Homme, Isak Aarvold, Jostein Olimstad, Jetmund Berntsen, Alexander Hushovd, Libero og Edvart Aasen, Libero. Trener: Stig Tveit.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785