Status: Innrøkt, overvektig og nylig dumpet

Det var ingen tvil om at jeg måtte gjøre noe drastisk. Det gjorde jeg. Og er nå i mitt livs form.

Publisert:

Kristiansanderen Nina Marie Lund (50) veide 96 kilo da hun en dag fikk nok. Nå har hun trent crossfit i to og et halvt år, er 30 kilo lettere og det er ikke uvanlig med fem-seks økter i uka. Her følger instruktør Magnus Opstad Frantzen med. Foto: Magne Bøe

Brukergenerert innhold

  • Nina Marie Lund
Denne artikkelen er over to år gammel

På toppen av dette tikket alderen med stormskritt mot 50. Utsiktene til en sunn og sprek alderdom var ikke påfallende lyse. Vekten viste 96 kilo på det meste. Humøret var på bunn og selvmedlidenheten på topp.

En dag fikk jeg bare nok. Jeg la om kosten og begynte å gå lange turer. Og fant et treningsstudio. Nei, det var ikke enkelt. Utgangspunktet mitt var relativt dårlig, jeg har aldri hatt lyst til å bevege meg mer en høyst nødvendig. Jeg likte meg best på sofaen med en 20-pakning og smågodt.

Humøret var på bunn og selvmedlidenheten på topp.

For at jeg i det hele tatt skulle klare å komme meg ut av huset, måtte jeg ha hjelp. Jeg fikk meg en treningskompis som slepte meg rundt i Jegers og Baneheia et par ganger i uken. Uten den hjelpen hadde jeg nok bare gitt opp.

Jeg har kastet eller brent alle de gamle bildene av meg fra den kjipeste tiden. Med ett unntak. På dette bildet fra 2013 var jeg en god del frodigere enn i dag. Foto: Privat.

Treningsgleden lette jeg etter hver dag og etter sju måneder med treningsstudio og turer måtte jeg bare innse at noe slikt var oppskrytte greier. En dag nevnte min datter at de reklamerte for gratis crossfit-trening i en liten garasje i Narvika. Søndagen kom og vi stilte opp. Jeg var i overkant nervøs. Tenkte dette var for de unge og ikke for ei godt voksen dame med midtlivskrise, bilringer, grevinneheng og en i overkant frodig bakende.

Jeg likte meg best på sofaen med en 20-pakning og smågodt.

Aha-opplevelse

Etter en time med crossfit var jeg så sliten at jeg måtte sitte i bilen i 15 minutter før jeg klarte å rygge ut av parkeringsplassen. Med på kjøpet fikk jeg for første gang oppleve treningsglede. For meg var dette helt utrolig og ikke minst supermotiverende. Jeg meldte meg inn på Crossfit Kvadraturen.

Foto: Magne Bøe

Målet mitt var at jeg skulle ned i vekt, men etter en kort tid skiftet fokuset. Vekten ble ikke det jeg tenkte mest på, men det å bli sprekere og sterkere. Treningsglede for meg er å kunne mestre de forskjellige øvelsene, løfte tungt og lære nye ting. Trenerne i crossfitboksen gir gode tilbakemeldinger under øktene, du blir pushet og da klarer man å yte mer.

Miljøet er kjempegodt. Folk sier hei når de kommer, ingen trener med egen musikk på øret og det gjør at vi blir bedre kjent. Samholdet er unikt, og man får mange oppmuntrende tilbakemeldinger og klapp på skuldra. Det må særlig sies at jentene og damene i denne boksen har en særegen evne til å løfte hverandre opp og gjøre hverandre gode.

Foto: Magne Bøe

Fortsatt hekta

Jeg har trent crossfit nå i 2,5 år og er fremdeles like hekta på denne treningsformen. Jeg trener nå gjerne fem-seks ganger i uken. Selvsagt blir man lei og trøtt innimellom, da må man bare lytte til kroppen og ta seg en hviledag.

Jeg har fylt 50 år, og er nok både sprekere og sterkere enn noen gang. I tillegg til å være røykfri har jeg gått ned 30 kilo. Bilringer, grevinneheng og frodig bak har forsvunnet og blitt erstattet med muskler. Midtlivskrisen lever i beste velgående. Jeg ser med optimisme frem mot å bli eldre, og tenker at jeg kommer til å få en mye bedre alderdom etter denne livsstilsendringen.

Foto: Magne Bøe

Bilringer, grevinneheng og frodig bak har forsvunnet og blitt erstattet med muskler.

Min erfaring er at hverdagen er mye enklere både fysisk og psykisk når den er fylt av treningsglede, godt kosthold, samhold og treningsvenner. 50-årspresangen til meg selv er en uke på crossfit og surfcamp i Portugal. Den turen reiser jeg på sammen med de to andre 50-årsjubilanter fra boksen vår.

Les også:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785