Fra kommende sesong skal Dristug Volleyball ha både damelaget og herrelaget på nest øverste nivå.

Fredag ble det endelig klart at også damelaget til Dristug, som denne sesongen spilte i 2. divisjon, kommer til å spille i 1. divisjon neste sesong. Dristug- damene endte på 2. plass i den totale rankinga i Agder, rett etter KSI, Kristiansandstudentenes idrettslag. KSI valgte å si nei til 1. divisjon av økonomiske årsaker. Dermed fikk Dristug tilbud om plassen, noe vi hadde veldig lyst på. Det skal nevnes at Dristug har slått KSI to ganger i år, så det er ikke en dårlig erstatning.

Neste sesong handler jo om å etablere laget i 1. divisjon, og det er jo mange spillere uten erfaring fra høyere nivå. Men, vi har og noen av landets største talenter, som spiller på aldersbestemte landslag, så jeg tror vi skal kunne gi de fleste lag veldig god motstand.

Laget kommer til å bestå av ca samme spillerstall som i årets 2.divisjonslag, i tillegg til eventuelt nye elever ved Åmli VGS som spiller volleyball, og er gode nok for 1.divisjons spill. Trener for laget blir Ørjan Olsen, som jobber som idrettslærer på Åmli VGS.

Herrelaget som tok en super 2. plass i sin pulje, og 5. plass i den totale rankinga av 14 lag, kommer også til å fortsette til neste år. Trener blir mest sannsynlig som i fjor Jetmund Berntsen, og spillerstallen blir mye den samme, men noen utskiftninger blir det. Jetmund mener uansett det blir et knallbra lag.

Å ha to lag i 1.divisjon i lille Åmli er veldig bra, og vi gleder oss stort.

Vi har utrolig mange fine og flinke ungdommer i bygda, og vi jobber hardt for at de skal få så bra tilbud som mulig. Vi vil og ha et nært samarbeid med idrettslinja på Åmli VGS, vi mener det er et viktig bidrag i kampen om Åmli VGS, å ha to 1.divisjons lag i volleyball i Åmli.

Vi vil at volleyball skal være et positivt sosialt, samlingspunkt for folk i og rundt Åmli. Vi vil og være gode ambassadører for Åmli når vi reiser rundt i Norge og spiller volleyball, og ikke minst vil vi vise besøkende lag at Åmli er en bra plass med mange hyggelige, dyktige mennesker og god stemning.

Vi vil også jobbe med å knytte IL Dristug og stedsnavnet Åmli tettere sammen. Som en av utøverne på NM U15 sa: ”Jeg skal finne ut hvor Dristug er og så skal jeg flytte dit”, vi må sørge for at folk vet at Dristug kommer fra Åmli, så kanskje noen flytter hit.