Dristug topper 1. divisjon etter å ha sikret sju nye poeng i helga.

På bildet over: Stående fra venstre – Helge Oland, Jetmund Berntsen, Jostein Olimstad og Lars Tveit Retterholt. Sittende fra venstre: Sondre Nordås, Bjørnar Henrikssveen, Alexander Hushovd, Isak M. Aarvold og Vetle Ufsvatn. Foto: Marion Byggstøyl.

Det var en hektisk, men verdifull helg for Dristugs herrelag i 1. divisjon denne helga. Laget tok turen til Trondheim og fikk med seg 7 av 9 mulige poeng hjem til Åmli søndag kveld.

Blussuvoll-Dristug 1-3

Serieleder Blussuvoll var det første laget Dristug møtte i Dragevold hallen fredag kveld i Trondheim. Dristug endret banen med null respekt for motstanderen og vant de to første settene enkelt. Tredje sett ble en triller der Blussuvoll vant settet 25-23. I det fjerde settet tok Dristug over styringen av spillet og vant enkelt 19-25.

Det var stor glede i laget etter seieren over Blussuvoll som har toppet tabellen i 1. divisjon lenge. Også mange publikummere som hadde tatt den lange turen fra Åmli til Trondheim kunne glede seg over seieren sammen med Dristug.

NTNUI 2- Dristug 3-2

Lørdag ettermiddag var det klart for revansjekampen mellom studentene fra Trondheim NTNUI 2 og Dristug. Da Dristug møtte dette laget på hjemmebane i høst endte det med et 1-3 tap for Dristug. Guttene fra Åmli var klare for revansje. Denne kampen skulle de ikke tape, men mye gikk galt under kampen. NTNUI 2 gjorde lite feil og spilte en god kamp. Dristug klarte ikke å gjenta spillet fra dagen før og gjorde mange personlige feil. Etter det ble 2-2 i sett var det klart for et femte og avgjørende sett. Dette ble en triller som endte med 15-13 seier til NTNUI 2.

Stod- Dristug 0-3

Spillende trener Jetmund Berntsen tok med seg laget på restauranten Fridays i Trondheim lørdag kveld. Der ble det spist et godt måltid og laget fikk klar beskjed om å legge tapet mot NTNUI 2 bak seg. Nå var det kampen mot Stod som sto for tur og fokuset ble flyttet mot hvordan Dristug skulle vinne denne kampen.

Oppladningen må ha vært vellykket, for Dristug vant overlegent kampen 0-3.

Lars Tveit Retterholt

Sandvolleyballspiller Lars Tveit Retterholt spilte sammen med Dristug under Trondheims oppholdet i helga. Lars løftet laget med sine “knallharde” hoppserver og et aggressivt angrepsspill på kanten. Lars viste profesjonelle takter og sørget at kampene fikk en underholdningsverdi på elitenivå.

Lars satser på en karriere som sandvolleyballspiller. Denne uka drar “lysluggen” fra Åmli til Brasil. Der skal han trene og spille en hel måned sammen med en anerkjent internasjonal volleyballtrener. Etter Brasiloppholdet går ferden mot Tyrkia og en ny treningssamling sammen med verdenstoppene i sandvolleyball

Dristug topper tabellen

Etter denne runden av serien ligger Dristug på toppen av tabellen i 1. divisjon. Tre kamper gjenstår. Alle kampene skal spilles i Åmlihallen i nærmeste fremtid. Vinner Dristug disse seriekampene, vil de være med i medaljekampen om edlet metall i 1. divisjon denne sesongen.

Blussuvoll, Stod og Nyborg 2 kommer til Åmli i februar og mars. Da oppfordres publikum til å komme for å heie Dristug frem til en medalje i 1. divisjon.