Tre 16-åringer som debuterte for Donn i 2. divisjon forrige helg. F.v.: Malin Aas Skomedal, Emma Opsahl Lervik og Miriam Reinhardsen. Foto: Anders Jensen

Donns målrike sesongstart – lokaloppgjør neste

Nyopprykkede Donn-jenter sto igjen med tre poeng etter sesongens to første kamper. Torsdag venter Gimletroll i årets første lokaloppgjør i 2. divisjon.

Brukergenerert innhold

Mads Ljosland, Trener FK Donn
Publisert:

KRISTIANSAND: Lørdag ble Lier slått 2–1, mens det ble stygge sifre mot LSK Kvinner 2 dagen etter, hvor hjemmelaget vant hele 12–3! Tross stortapet er det grunn til å være fornøyd med utbyttet på Østlandet i helga.

Det er ikke kampene mot LSK Kvinner 2, Vålerenga 2 og Stabæk 2 vi må vinne for å holde oss i divisjonen. Disse lagene stiller ofte med spillere som får prøve seg på eliteserienivå i løpet av sesongen, og jeg er overbevist om at laget fra Lillestrøm hadde hevdet seg godt i 1. divisjon hvis de kunne spilt der.

Marte Lønn Foss både scoret og hadde målgivende pasning i åpningshelga i 2. divisjon. Foto: Anders Jensen

Selv om det ble stygge sifre mot LSK, klarte vi gledelig nok å produsere godt med sjanser selv. Hadde vi lagt oss bakpå med en festning rundt 16-meteren, kunne vi sikkert redusert tapet med noen mål, men vi ønsker å spille vårt eget spill, og offensivt fikk vi til mye.

Jeg vil heller at vi skal prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt! I det lange løp er jeg overbevist om at det vil gagne både spillerne og laget.

Kaptein Ingrid Akselsen (18) ledet sitt lag til seier i seriepremieren mot Lier lørdag. I bakgrunnen målvakt Frida Almåsstø Syrstad. Foto: Anders Jensen

Langt hyggeligere var resultatet lørdag. I Lier møtte vi et lag som spilte veldig direkte og fysisk, men vi tok dem på det vi kan best, og scoret to flotte mål der ballen gikk fort fra spiller til spiller. Frida Abrahamsen åpnet målkontoen med 1–0-scoringen etter 19 minutter etter et angrep som startet hos vår egen keeper.

Lier utliknet da vi hadde en spiller på sidelinja, men rett etter pause kombinerte to av våre nykommere fra Greipstad, og sørget for seiersmålet. Emma Øvland Rygg ekspederte June Tønnesland Johansens pasning i nettmaskene.

Venstreback Tora Røsnes (16) er i sin 11. sesong i Donn. Foto: Anders Jensen

Marte, Emma og June scoret mot LSK Kvinner 2 søndag.

Allerede torsdag er det klart for ny bortekamp, denne gang hos nærmeste nabo Gimletroll på Presteheia. Hjemmelaget har mange sesonger i 2. divisjon bak seg nå, og spilte også kvalifisering om opprykk i både 2015 og 2016. Vi gleder oss til å måle krefter med det som har vært byens klart beste damelag i flere år, og det blir en fin pekepinn på hvor langt vårt unge mannskap har kommet i utviklingen de siste månedene.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785