Nå blir de Lund Håndballklubb

Etter 72 år er Start Håndball et lukket kapittel. Men J12 og resten av klubbens spillere akter ikke å legge ned skuddarmen.

Publisert:

Start J12 trener i Aquarama, og er klare for klubbytte til Lund HK. I første rekke vises blå treningsoverdeler, sorte drakter og rosa keeperdrakt. Fra venstre Shamsa Mohamed Ali, Hymejra Maznikar, Vårin Pedersen, Synne Grelland Fosse, Emilie Topstad og Maria Tønnessen. Bak fra venstre: Aurora Berge Almaas, Mari Riiser Javnes, Thea Dimkovska, Tilde Ugland, Ane Hjorth, Selma Hedding-Valvik, Sofie Solheim, Nina Alnes, Selma Tryland, Emmy Huynh, Malin Bjørnevik, Tomine Eikeland Iversen og Åsne Bakken Damsgaard. Foto: Vegard Damsgaard

Brukergenerert innhold

  • Vegard Damsgaard
    Lund Håndballklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: Fra 1. juni melder nærmere 200 jenter overgang fra Start Håndball til Lund Håndballklubb.

– Det er litt vemodig, men samtidig gøy å starte noe helt nytt. Det er spennende og trigger oss litt. Det har vært gult og svart i mange år, nå blir det nye farger, sa leder Ole-Petter Mortensen fra Start Håndball under et kickoff for spillere og foreldre nylig.

Klubbens håndballavdeling ble etablert i 1946. Men etter noen år dabbet interessen av, og i perioden 1951-61 lå jentehåndballen i dvale.

Siden har det bare gått én vei, og i dag har klubben lag i alle årsklasser fra J6 til J15, samt damelag i 4. divisjon.

Bakgrunnen for klubbyttet tør være kjent: IK Start ville spisse satsingen og bli eliteklubb, dermed måtte håndballjenter og fotballgutter vike. Guttefotballen ble overtatt av Donn.

Logoen til den nye klubben, Lund Håndballklubb.

Samarbeid i bydelen

I håndballen er Lund HK, AK-28, KIF og Gimletroll blitt enige om en samarbeidsavtale for å unngå at spillere må ut av bydelen for å få et bra tilbud når de nærmer seg myndig alder.

– Helt fra ungene begynner i 6-årsalderen og ut ungdomstiden skal det være en mulighet på denne siden av byen. I stedet for å slåss med klubbene nær oss, skal vi samarbeide. Det blir knallbra for alle, og trygger tilbudet til spillerne, mener Mortensen.

– Innen få år rives Starthallen for å bygge boliger. Er det noe nytt på trappene?

– Jeg skulle ønske jeg kunne si at vi begynner å bygge i morgen, men det er nok ikke så vel. Vi fortsetter å trene der, og når Starthallen rives blir det å bruke andre kommunale haller inntil videre, svarer han.

Navn og nye farger ble valgt etter en intern rådspørring blant spillerne. Draktene blir sorte med rosa tall og detaljer i sølv.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Håndball
  2. Starthallen
  3. Lund
  4. Kristiansand
  5. Lund Håndballklubb