Norges padleforbund ser helt klart talentet til 18-årige Hakeem Teland fra Kristiansand og sendte ham like godt til World cup i Racise i Tsjekkia for at han skal få verdifull trening med tanke på EM og VM for junior senere i sommer.

Og Hakeem grep sjansen. Han var påmeldt i både K1 200m og K1 500m og var først ute iflg. lederne et knallhardt forsøksheat, men klarte 6. plass i heatet med 37,32 og var 2,2 sek etter heatvinner Liam Heat fra England. Han kvalifiserte seg dermed til en av de fem semifinalene på senere på dagen.

hakeem1

klar for semifinale også i denne øvelsen.

Han padlet semifinalen i K1 500m svært godt og fikk igjen en 6 – plass med 1,46,72 og var bare 3,7 sek bak heatvinner Paul Mittelhold fra Tyskland. Han hadde havnet i et svært tøft semifinaleheat og tiden hans var faktisk bedre enn toeren i et par av de andre semifinalene og fikk dermed plass i søndagens C-finale.

Han var derfor ganske utladet da han padlet K1 200 semifinale og ble her nr 9 med 39.85. Uansett var lederne svært fornøyd med Hakeem som søndag padlet C-finalen på 1,45,87 – og fikk femteplass.

Hakeem var selv svært fornøyd med sine prestasjoner og mente at en C-finale og to semifinaler var i overkant av forventningene. Og deltakelsen i seniorklassen i World Cup var veldig god gjennomkjøring foran EM og VM junior hvor han både skal padle K1 og K4.