Hovedfokuset til Wall of Fame er det trening bør være – egen utvikling og utfordring av egne, tidligere prestasjoner. Essensen av konkurransen er å sette en personlig rekord for å utfordre den neste år. Den eneste konkurrenten du har, er deg selv.

Styrketrening er blitt en trend, men vi mener at fokuset blir feil om alle skal sammenligne seg selv med andre. Vi vil fremme at styrketrening er noe alle kan gjøre, og at det i hovedsak handler om egne mål og egen utvikling.

Tradisjonelle styrkeøvelser

I Bear Caves «Wall of fame» skal man sette personlig rekord i fem tradisjonelle styrkeøvelser

\*Beinpress (maskin)

\*Benkpress (stang)

\*Markløft (stang)

\*Knebøy (stang)

\*Skulderpress (stang)

Kjetil Finnes i aksjon med 120 kilo i skulderpress i fjorårets konkurranse. Han ble nummer to sammenlagt i herreklassen. Foto: Foto: Kristoffer Arnesen.

Det er lagt opp til fem stasjoner i treningssenteret der alle deltakerne bruker samme utstyr for å sette sine rekorder, hvert år. Slik kan deltakerne med sikkerhet vite hvordan de har utviklet seg i forhold til tidligere prestasjoner. Hvis du har hatt en periode med sykdom eller andre hindringer som har gjort at du ikke har kunnet trene som du har ønsket, eller hatt den fremgangen du har håpet på, kan det være vanskelig å holde motivasjonen oppe.

Men i Wall of Fame kan man nullstille seg, og sette seg nye mål for neste år igjen. Det er kun du som kjenner din egen historie og bakgrunn.

Video fra konkurransen i fjor:

Topp tre kåres

Selv om ikke konkurransens hovedmål er å rangere de sterkeste i kommunen, eller Norge, offentliggjøres topp tre resultater for kvinne- og herreklasse. Dette er også for øvrig de to eneste klassene det deles opp i. Dette er fordi det er en del deltakere i Wall of fame som konkurrerer aktivt i styrkeløft og lignende, og som synes det er stas med pallplassering. Resultater utover topp tre i hver klasse forblir lagret til neste år for å kunne sammenligne hver enkelt deltakers prestasjoner.

Gratis for alle

Det er helt gratis å delta i konkurransen, og det er åpent for alle. Man trenger ikke å være en erfaren styrkeløfter for å delta. Alle stasjonene har en veileder som forklarer hvordan øvelsene skal gjennomføres, først og fremst for å unngå skader, men også for at alle skal stille likt, hvert år.

Det var 53 deltagende som fullførte alle øvelsene i fjor, og rundt 150 personer var innom i løpet av dagen. Vi håper på 100 deltagende i år.