Sofie Reisænen (19, Kristiansand), svømming: Sofie har tatt 38 NM-gull, hvorav åtte i seniorklassen. Deltok i Ungdoms OL i Kina 2014, finaleplass i junior EM 2013 og er blitt nordisk mester ved seks anledninger fra 2012 til 2015. Hun flyttet nylig til Oslo for å satse på svømming i en av Norges beste svømmeklubber, Lambertseter og for å hevde seg i større konkurranser enn nasjonale mesterskap.

Nominert til «Årets unge kvinnelige utøver» på Idrettsgalla Sør 2016. Sofie er en av fire prioriterte svømmere tilknyttet Olympiatoppen Sør.

Sofie Reisænen, svømming. Foto: Fædrelandsvennen

Jamshid Nazari (24, Kristiansand), boksing:

Jamshid er med i Bokseforbundets toppsatsing og følges derfor opp av Olympiatoppen Oslo/Sør. Jamshid vant «Årets idrettsutøver» på Idrettsgalla Sør 2015. Han har vunnet tre gull i 69kg-klassen fra 2014 til 2016, og sikter nå mot sitt internasjonale gjennombrudd.

Jamshid har kombinert utdannelse og idrett, men satser nå fullt på boksingen og målet om medaljer i internasjonale mesterskap. Jamshid Nazari kom til Norge som mindreårig flyktning i 2009.

Jamshid Nazari, boksing. Foto: Fædrelandsvennen

Mette Fidje (18, Kristiansand), trial:

Mette ble i 2016 sørlands-, norges- og nordisk mester i trial, og kan samtidig vise til svært gode resultater i EM (4.pl) og VM (14.pl), selv om hun ikke fikk deltatt på alle løpene grunnet økonomi. Hun er nå inne i sitt fjerde år på landslaget. Mette følges opp av Olympiatoppen Sør.

Trial er en svært kostnadskrevende idrett, og et stipend vil bidra til at hun får delta i flere EM- og VM-runder hvor pallplass er målet. Mette Fidje var vinner av «Årets unge kvinnelige utøver» på Idrettsgalla Sør 2016.

Mette Fidje, trial. Foto: Fædrelandsvennen

Skrevet av Jan H. Torkelsen, for Vest-Agder fylkeskommune

Les også: Stipenddryss til Agder-kunstnere