Generasjonsskifte på gang i KBK

De to store klubbene i norsk badmintonhistorie, KBK og Sandefjord, er favoritter til å møtes i finalen i helgens lag-NM i Kristiansand,

Publisert:

<p>http://lokalsporten-media.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/03/kbk.jpg</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over fire år gammel

SaBK vant sin første tittel i 1955 og har vunnet 24 ganger, mens kristiansanderne vant sin første av i alt 22 i 1984. KBK har siden 1991 bare tapt gullet fire ganger!

Men det blir vanskelig i helgen. Først skal Moss slås i semifinalen før et styrket SaBK eventuelt blir finalemotstander.

– Det blir ikke lett. Men vi har et bra lag med et generasjonsskifte på gang i klubben, sier leder og ankerkvinne på laget, Helene Abusdal.

– Mads Marum (17) og Marlene Wåland (18) er ikke bare på laget, vi er nærmest avhengige av at de vinner sine kamper. Hvilke kamper de skal spille, blir bestemt senere, sier Abusdal hemmelighetsfullt og supplerer:

– De er gode både i single og doublene og spiller teknisk fin badminton.

Hun legger til at det er på tide at KBK får opp nye toppspillere etter Jim Ronny Andersen og co:

– Vi har mye under oppseiling. Allerede neste år kan enda flere av de unge være aktuelle for spill på førstelaget. Badmintonlinja ved KKG betyr mye her, også fordi den trekker til seg spillere fra andre klubber. Vi håper mange badmintoninteresserte tar turen til riksanlegget og ser på Jim, Mads og Marlene og de andre som utgjør førstelaget hos KBK.

Kanskje gull nummer 23 deles ut til KBK lørdag ettermiddag?

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785