Fire sørlendinger til U20-EM

Disse fire egdene utgjør halve Norges tropp i U20-EM i sandvolleyball i september.

Publisert:

Nils Gunnar Ringøen (f.v.), Max Fosselie, Frida Berntsen og Frida Lie er de fire sørlendingene som er plukket ut til å delta i U20-EM i sandvolleyball i Tsjekkia. Foto: Oda Hveem/Nigel Boyce//Oda Hveem/Privat

Brukergenerert innhold

  • Eva Øfstaas
    Norges Volleyballforbund

Norges volleyballforbund v/landslagsledelsen har nå gjort det endelige uttaket til EM U20, som arrangeres 9.-13. september i Brno, Tsjekkia.

Uttak jenter U20

Lag 1: Frida Berntsen, Dristug IL / Birgitte Maaseide, KFUM Stavanger

Lag 2: Thea Luise Jürgensen, Øksil / Frida Lie, Kristiansand Sandvolleyballklubb

Uttak gutter U20

Lag 1: Markus Mol, Sandnes VBK/ Nils Gunnar Ringøen, Kristiansand Sandvolleyballklubb

Lag 2: Jo Gladsøy Sunde, Molde VBK / Max Jørgen Fosseli, Kristiansand Sandvolleyballklubb

Alexandre Peres fra Kristiansand Sandvolleyballklubb er trener for jentene, mens Jetmund Berntsen fra Dristug IL er trener for guttene. 32 lag i hovedrunden skal kjempe om medaljer i mesterskapet.

Vi tok en kjapp prat med tre av sørlendingene og her er deres tanker om sesongen hittil og om EM:

Frida Berntsen:

– Korona-månedene har vært en krevende, men samtidig lærerik tid. Det har vært vanskelig å trene med like stor motivasjon ettersom alt av konkurranse i sesongen så ut til å bli avlyst. På den andre siden fikk flere måneder uten trening på ToppVolley Norge meg til å forstå hvor stor del av livet mitt sandvolleyball virkelig er. På denne måten klarte jeg å tenke langsiktig og fokusere på den treningen som skjedde her og nå. Lagkameratene mine på ToppVolley Norge ble erstattet med broren min Mathias Berntsen, pappa Jetmund Berntsen og ikke minst Kiara (hunden vår).

– Sesongen ble ikke helt avlyst som jeg først fryktet. Jeg har reist mye til Oslo for å trene med seniorlandslaget, og vi har fått til flere private turneringer. De nasjonale norgestourene ble også holdt som normalt, og NM junior og senior ble gjennomført på vanlig vis (Min makker og jeg fikk gull i u21-NM og sølv i NM senior). Dette er siste året mitt i denne aldersklassen, så det hadde vært gøy å nå lengre enn fjorårets EM (9. plass med Rugile Lavickyte). Det hadde vært sykt kult å avslutte med en kvartfinale og dermed en topp fem plassering.

Nils Gunnar Ringøen:

- Det har vært sykt digg å starte med konkurranser etter en lang periode uten. Vi fikk trent volleyball gjennom hele korona perioden (utenom de første ukene). Første turnering var i Oslo i slutten av juni, der spilte Markus Mol og jeg veldig bra og slo Bjarne Huus og Anders Mol i finalen, samt Mathias Berntsen og Aleksander Sørum i kvartfinalen. Så det var en god kickstart på den litt annerledes sesongen som vi opplever i år.

– Kristiansand Master gikk ikke helt veien for Markus og jeg, men det betydde at vi kunne reise ned til Ljubljana i Slovenia, sultne på revansje. Der spilte vi 1 stjerners world tour, og det endte med en 9. plass, noe vi er fornøyde med ettersom det var vår første world tour-opplevelse som lag.

– Etter Slovenia hadde vi ei uke med trening før vi spilte senior-NM i Oslo. Der spilte vi solid og kom oss til semifinalen. Der tapte vi 2–1 i sett mot Hendrik Mol og Svein Solhaug, som seinere vant finalen i NM.

– Og det er på bakgrunn av disse resultatene samt en samling i Oslo som har gjort at Markus og jeg er tatt ut til å spille U20-EM, noe som jeg gleder meg veldig til. I år er jeg er eldst i U20-klassen, og forrige gang jeg spilte U18-EM som eldstemann så tapte vi knepent 2–1 i kvartfinalen. Så i år har jeg troen på at vi kan ta en medalje!

Max Fosselie:

– Det er utrolig motiverende å bli tatt ut på U20, men på grunn av korona er det ikke sikkert alle lag deltar. Jeg håper selvfølgelig at jeg får sjansen til å spille nå, men det kommer sikkert flere muligheter om ikke. Det beste med å bli tatt ut er at man kjenner en mestringsfølelse etter drøyt mange treningstimer. Min makker Jo Sunde og jeg har trent veldig godt og stabilt gjennom hele sommerferien.

– Vi er også så heldige at vi har sjansen til å gå på en skole hvor volleyball er alt (ToppVolleyNorge), og her har jeg gått i ett år og skal starte i 2. klasse nå. Gjennom denne sesongen har Jo og jeg konkurrert i Norges tour og fått prøvd oss mot noen av landetss beste spillere. Vi har fått mye bra resultater og spilt jevnt med Norges rutinerte toppspiller. Vi klarte også å avslutte sesongen på topp og ta gullmedalje i Norges mesterskap både i U19- og i U21-klassen. Det er gøy når man lykkes!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Sandvolleyball
  2. Kristiansand Sandvolleyballklubb
  3. Dristug IL
  4. Mathias Berntsen