KBKs superveteran jakter på nye NM-medaljer

Knut Liland (77) har en solid medaljesamling i veteranklasser i VM, EM, nordisk og NM. Denne helga kan han øke sitt antall.

Publisert: Publisert:

Knut Liland (t.h.) fra Kristiansand Badmintonklubb sammen med sin doublemakker Daniel Ask fra Ålesund Badmintonklubb. I helga gyver Liland løs på et nytt veteran-NM. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Shayan Jalilian
    Kristiansand Badmintonklubb

ÅLESUND: 6–8. mars spilles veteran-NM i badminton, denne gangen i Ålesund. Dette er en turnering for veteraner over 35 år, og hele 159 spillere fra 38 klubber skal samles for å kjempe om medaljer.

Fra KBK er det en superveteran som er klar for å delta i nok en turnering. Knut Liland heter han og er opprinnelig fra Rørvik, men har bodd i Kristiansand siden han var 37 år. Han har vunnet mange medaljer de siste årene, og seinest i 2019 vant han bronse i veteran-VM for de over 75 år. Han deltok også på en nordisk turnering i fjor, der det ble gull og sølv. Til tross for å ha vunnet den ene medaljen etter den andre, gir han seg ikke og ser fram til nye muligheter denne helgen.

Fra et av Lilands mange internasjonale mesterskap. Foto: Privat

– Jeg prøver alltid å trene et par ganger i uka, og kroppen føles bra. Det blir en vanskelig turnering i helgen, men jeg håper på en seier i single og double. Har ikke så store forventninger i mixed double, da vi stiller i en yngre klasse og nivået der er høyere, men alt er mulig, sier Liland.

Liland trener fortsatt et par ganger i uka. Foto: Privat

Han har massevis av erfaring, og er en respektert skikkelse i badmintonmiljøet. Han har fått en turnering i Kolvereid oppkalt etter seg som heter Knut Liland Cup, og den har nå blitt arrangert i 21 år. Sportslig leder i KBK, Helene Tjelland Abusdal, er meget imponert over den rutinerte 77-åringen:

– Knut er et forbilde når det gjelder å være aktiv i høy alder. Han er på trening hver uke og gir alltid alt sammen med mye yngre medspillere og motspillere. I tillegg er han også et ja-menneske som alltid stiller opp når klubben trenger dugnadsinnsats, enten det er å rigge hallen, være teller og linjedommer eller andre ting.

Liland som dugnadsarbeider under en av KBKs mange turneringer. Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785