Søsterduell på hjemmebane

For søstrene Helene (24) og Liv Adele (21) Forberg er hestene som familiemedlemmer å regne. Lørdag møtes hestene til dyst under årets første V75-lørdag i Travparken.

Publisert: Publisert:

Liv Adele Forberg feirer seier på hjemmebanen Sørlandets Travpark i 2016 sammen med ponnien Karismas Lilla Fridolf. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

FROLAND: Livet har dreid seg om hester for søstrene Helene og Liv Adele Forberg. De ivrige sørlandsjentene interesserte seg tidlig for ponnitravet, og har til sammen startet 130 ganger med sine små hester på norske travbaner. Den interne ponnistatistikken toppes av yngstesøster med 20 seire, men storesøster Helene har tatt igjen sitt monn bak de store hestene og har vunnet sju av løpene hun har stilt opp i.

– Ponnitravet har betydd alt for at vi driver med denne sporten, understreker Helene.

Foreldrenes store betydning

En stor betydning tillegges også foreldrene Greger Forberg og Else Liv Gulbrandsen.

Helene Forberg strekker armen i været ved målgang da Molla Mollyn vinner sitt debutløp i desember 2016. Foto: Hesteguiden.com

– Mamma og pappa har alltid vært der for oss, og det er aldri nei i deres munn når vi spør dem om hjelp, eller trenger noen til å kjøre hestene til løp eller trening, understreker søstrene.

Pappa Greger Forberg har da også vært en aktiv amatørkusk som i 2011 opplevde karrierehøydepunktet da han vant på Sørlandets Travpark med kaldblodshesten Torpa. Søstrene Forberg bedyrer at de er enige om det meste når det gjelder hestene, men litt søskenkniving blir det.

– Det kan hende det blir litt erting rundt hvem av oss som har den beste hesten, men vi unner hverandre alltid det beste, hver eneste gang, sier Helene med krav om å bli trodd.

Helene Forberg er aktiv både som kusk og montérytter. Her rir hun sørlandshesten Solebriska. Foto: Hesteguiden.com

Hestene er familiemedlemmer

Lørdag skal Helenes Grace Yoga og Liv Adeles Mixed Zone i ilden under årets første V75-lørdag i Travparken. Søskenkjærligheten legges til side i de rundt tre minuttene travløpet varer, men kjærligheten til hestene er en konstant i søstrenes liv.

– Disse to hestene er familiemedlemmer som betyr mye! Alle hestene hos oss får en spesiell plass, understreker søstrene før de drømmende legger til:

– En seier denne dagen hadde vært en helt fantastisk opplevelse!

Forberg-søstrenes hester skal i ilden på Sørlandets Travpark lørdag kl. 14:10.

Far Greger Forberg var selv en aktiv amatørkusk som kan skilte med seier i travløp. Her sitter han opp bak Berglield. Foto: Hesteguiden.com

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Sørlandets Travpark
  2. Trav