Emma Sannæs Kristiansen prikket inn fire mål da Lier ble slått 5–1 på Kristiansand stadion søndag. Foto: Roar Tolfsen

Årsverste holdt til storseier

På en dag hvor Gimletroll spilte langt under pari, leverte Emma Sannæs Kristiansen målene som ordnet tre nye poeng.

Brukergenerert innhold

Mads Ljosland
Trener Gimletrolls damelag
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND: Emma noterte seg for fire av målene i 5–1-seieren, og var et av få lyspunkter i en svak kamp. Med unntak av de første 5–10 minuttene av begge omganger, klarte vi aldri å få flyt i spillet, og sjansene vi kom til oppstår mest fordi vi har hurtige angrepsspillere.

Paradoksalt nok skapte vi sjanser til å score fem ganger til, men jeg vil likevel påstå at dette var årsverste. Hadde vi møtt en bedre motstander og prestert som vi gjorde i dag, ville vi blitt straffet hardt.

Klyngefotball

Jentene klarte ikke å spille hverandre gode, pasningskvaliteten og aggressiviteten var laber, og bare glimtvis klarte vi å prestere på det nivået vi ønsker. Det ble mer klyngefotball enn noe annet, og underholdningsverdien var dessverre ikke mye å skryte av.

De fikk nok å juble for mot Lier, (f.v.) Miriam Reinhardsen, Emma Sannæs Kristiansen og June Tønnesland Johansen. Foto: Roar Tolfsen

Men kampen begynte bra, og det sto 1–0 før fem minutter var spilt. Dette var kanskje vårt beste angrep søndag, og Emma avsluttet flott etter fint forarbeid av Ingrid Olsen. Åtte minutter seinere satte Ingrid inn dagens andre mål fra kort hold.

Deretter falt kvaliteten betraktelig, og Lier vant dueller og virket som de ville mest. Men bortsett fra et skudd som strøk stolpen på utsiden, ble det sjeldent farlig foran Gimletrolls mål.

Ville ta grep

I pausen ble vi enige om å ta grep, og da Emma gjorde 3–0 etter bare 44 sekunder, så det lyst ut. I løpet av noen minutter produserte vi fire-fem sjanser som på en god dag hadde gitt like mange mål, men offensiven varte dessverre ikke lenge.

I stedet reduserte Lier på sin eneste avslutning på mål, og det var først på tampen at vi klarte løfte oss en smule, og sette inn ytterligere to mål. June Tønnesland Johansen gjorde grovarbeidet ved begge anledninger, mens Emma Sannæs Kristiansen fikk æren av å trille ballen i mål.

Nå venter Eik Tønsberg i en ny hjemmekamp tirsdag 18. juni for Muniya Halvåg og de andre spillerne i Gimletroll. Foto: Roar Tolfsen

– Kampen i selg selv er rotete og vi sliter med å få spillet til å gå som vi vet vi kan. Men da er det i hvert fall godt å kunne sette fire mål og gi publikum noe å juble for i jubileumskampen, sier firemålsscoreren og sikter til at søndagens kamp var Gimletrolls 200. i 2. divisjon siden den første i 2009.

Ikke fornøyd

Muniya Halvåg, som har spilt snaut 70 seriekamper for Gimletroll, var heller ikke fornøyd med forestillingen.

– Vi vant på en dårlig dag. I dag spiller vi en svak kamp og møtte et lag som ville mer enn oss, men vant fordi vi har bedre enkeltspillere. Vi gjorde det vanskelig for oss selv og spilte hverandre dårlige gjennom stort sett hele kampen, sier hun.

Mina Ljosland og lagvenninnene har scoret ti mål på sine to siste kamper. Foto: Roar Tolfsen

Vi gleder oss imidlertid over poengene, og det kombinert med Sandefjords tap, betyr at vi nå er målforskjellen bak kvalifiseringsplassen vi håper å kunne kapre ved sesongslutt!

Dagens Gimletroll

Emma Sannæs Kristiansen: Som vanlig en av dem som vil mest. Flink til å vise seg og ble tidvis mye involvert. Kriget og sloss hele veien og ble belønnet med fire scoringer. Banens beste.

Charlotte Haddeland: Hadde god kontroll defensivt hele veien. Var nok den spilleren som traff best med pasningene sine på en ellers rotete dag. Fin ro og gode valg.

Muniya Halvåg: Kom inn og bidro med aggressivitet på midtbanen. Vant en del baller og fikk vridd spillet ved flere anledninger.

PS! Gimletroll er nummer fire på tabellen med 16 poeng på åtte kamper.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785