Vant NM-gull i leirdueskyting

Jan Erik Christensen fra Lindesnes JFF gikk til topps i ungdomsklassen i nordisk trap.

Publisert:

Lindesnes-skyttere i aksjon i NM sist helg. Fra venstre Arnt Sigurd Christensen, Jan Erik Christensen og Jonas Grimestad. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Janne Grimestad
    Lindesnes JFF
Denne artikkelen er over to år gammel

KRØDSHERAD: Norgesmesterskapet i nordisk trap i leirdueskyting ble arrangert i Krødsherad i Buskerud sist helg. Totalt var det påmeldt 311 skyttere fordelt på 11 klasser og nivået er veldig høyt hvis man skal nå toppen. Lindesnes JFF stilte med hele 16 skyttere, og det var ungdommen som igjen dominerte toppen av listene.

Jan Erik Christensen tok gull i ungdomsklassen etter finaleomgangen. Han ledet klassen sin gjennom hele stevnet, og holdt også nervene mest under kontroll og fikk 24 av 25 treff i finalen. Totalt fikk Jan Erik 138 poeng av totalt 150 og vant foran Filip Østensen fra Bodø J.F.F. med 136 poeng. På 3.plass kom Ole-Martin Berg Rørvik fra Askvoll og Holmedal L.K. med 131 poeng.

I juniorklassen fikk Lindesnes JFF to skyttere med til finalen. Arnt Sigurd Christensen og Jonas Grimestad hevdet seg helt i toppen gjennom hele helga og i juniorklassen er nivået meget høyt. Arnt Sigurd hadde skutt serier på 24, 24, 25, 24, 25 og avsluttet finalen med 23 poeng. Totalt 145 poeng, mens Jonas hadde en serierekke på 22, 25, 24, 24, 25 og 22 i finalen. Totalt ble det 142 poeng, men kun Arnt Sigurd var i nærheten av å slå vinneren Filip Rasmussen fra Nedre Glomma S.S.K.

Filip hadde serier på 24, 25, 25, 25, 24 og 23 i finalen og en stund så det ut til at også Filip kjente presset i finalen. Det var på nippet til at førsteplassen kunne ryke, men Filip har vært med på dette før, så han har mer erfaring enn de andre to. Dermed sikret han seieren på siste skudd og fikk totalt 146 poeng av 150 mulige.

Landslaget for juniorklassen. Fra venstre Arnt Sigurd Christensen, Preben Stensrud og Filip Rasmussen. Foto: Privat

Det var en kjempeinnsats av de alle tre og i tillegg til god skyting sikret Arnt Sigurd seg også en plass på juniorlaget til nordisk landskamp i slutten av august i år. Dette har vært et mål for Arnt Sigurd hele sesongen og nå klarte han det for andre gang. Første gang var i 2016. Arnt Sigurd skal representere Norge sammen med Filip Rasmussen, Nedre Glomma SSK, og Preben Stensrud fra Skien JFF.

I tillegg ble Arnt Sigurd og Jette Marie Grimestad Buksholdt tatt ut til Nordic Shooting Shampionship 2018 i Enebakk i august i år. Juniorlaget for guttene er det samme som landslaget, mens Jette Marie er tatt ut sammen med Anne Beate A. Hætta fra Kautokeino JFF og Susanne Valhovd Andersen fra Skien JFF.

På pallen: Jan Erik Christensen nr. 1, Filip Østensen nr. 2 og Ole-Martin Berg Rørvik nr. 3 Foto: Privat

Det må også nevnes at Rebekka Grimestad kom til finalen i K1 klassen og sikret seg en meget god 4.plass med 134 poeng. Det var Annelin Hammerstad Larsen fra Sarpsborg og Omegn JFF som vant med 142 poeng. Geir Østrem sikret seg en fin 7.plass i V50 klassen med 117 poeng uten finaleplass. Nivået er også høyt i denne klassen og det var hele 51 skyttere i V50 klassen. Arnt Sigurd, Jonas og Helge Mikalsen fikk også 5.plass i lagskyting hvor de fikk 359 poeng. Det var Skien1 som vant med 366 poeng. Det var hele 62 lag med i lagskytingen.

I herrenes eliteklasse ble Ole Johan Sæternes norgesmester, Pål Høines fra Skien JFF ble nr. 2 og Andreas Stausland fra Songdalen L.K ble nr. 3. Andreas fikk også landslagsplass etter NM. Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Leirdueskyting