Sørlendinger hevder seg nasjonalt

Ni spillere og fire trenere fra sørlandske basketballklubber dro til Nasjonal Talent Camp - og hevdet seg godt.

Publisert:

Fredrik Gaudestad fra Kristiansand Pirates (t.v.) feirer sin seier i 3-mot-3 under årets NTC. Foto: Bjørn Åge Bergsjordet

Brukergenerert innhold

  • Vuk Milanovic
    Kristiansand Pirates
Denne artikkelen er over to år gammel

Da de fleste andre slo til på den inneklemte dagen 18. mai og tok seg en god og deilig langhelg, dro ni håpefulle basketballspillere samt fire trenere fra Region Sør til Nasjonal Talent Camp (NTC) i Tønsberg for å prøve å sikre seg en landslagsplass og vise seg frem for resten av basket-Norge.

For 2003-årgangen var dette offisielt landslagsuttak, mens for 2004-årgangen var det starten på deres landslagskarriere. Her ble det holdt to-fire treningsøkter per dag over fire dager og spillere kunne se hva som kreves av dem for å få en plass på landslaget og representere Norge på aldersbestemte landslag.

Rekordmange sørlendinger

Mange håpefulle, hardtarbeidende ungdommer på plass under årets Nasjonale Talent Camp i basketball. Foto: Bjørn Åge Bergsjordet

Sørlandsk basket har sporadisk deltatt på NTC tidligere og da som regel med en-to spillere av gangen. Men grunnet den gode satsingen fra klubbene på Sørlandet har basketballen for barn og unge blomstret opp og fostret frem hele ni spillere til årets NTC. I 2003-årgangen stilte Region Sør opp med to spillere fra Kristiansand Pirates og en spiller fra Arendal Titans, mens i 2004-årgangen var det fem spillere fra Pirates og en fra Titans.

I tillegg til dette var det fire trenere med fra regionen som bidro under NTC. Én av disse var Kevin Juhl-Thomsen som aktuell landslagstrener for det kommende U16-landslaget, mens "nykomlingen" Lauvåsen Wildcats ble representert med en trener i Dragoslav Jerkovic (assistenttrener 2004-jenter), samtidig som Kristiansand Pirates bidro med to trenere i Igor Ruzic (assistenttrener 2003-gutter) og Vuk Milanovic (assistenttrener 2004-gutter).

Tatt ut på landslagssamling

Etter en hard og lang helg fylt med ymse basketballøvelser, fysisk og mental trening samt turnering var det tid for uttak til landslagssamling for 2003-årgangen. Her hevdet særlig Fredrik Gaudestad (Pirates) og Emil Andersen-Sleire (Titans) seg da de ble valgt ut til landslagssamling som 2 av 20 "finalister". Det er en fantastisk nyhet for sørlandsk basketball som ikke har vært like aktuell på nasjonalt nivå i over 20 år.

Fredrik Gaudestad var også med på vinnerlaget i NTCs 3-mot-3-turnering sammen med Paal Sjøsæther (Hop) og Georg Forsdal Helvik (Sandvika). Han er dermed kvalifisert til finalen i norgesmesterskapet i 3-mot-3 med sitt eget lag, der han skal delta med Ketiel Tafasa (Pirates), Emil Andersen-Sleire (Titans) og Christopher Selfors (Søgne og Mandal BBK). I 2004-årgangen tok enda en sørlending i Amir Barrios (Pirates) seg til finalen, men måtte dessverre se seg slått.

Amir Barrios (Pirates - nr to fra høyre bak) var på finalelaget under årets NTC. Foto: Bjørn Åge Bergsjordet

Lys fremtid

Når Sørlandet representeres av ni spillere og fire trenere deltakende på samling for de beste unge spillerne, er det klart at sørlandsk basket er i framvekst og har en lys fremtid i vente. Samtlige lag er ivrige etter å bidra til videre utvikling av basketballen i Agder og ønsker seg til enhver tid nye medlemmer. Se faktaboks for mer informasjon om du også vil være med på vår tur til toppen!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Pirates
  2. Basketball