Gammel traver med sensasjonelt comeback

Froland-hoppa Vital Sjanell var fire år borte fra travbanen og rakk å bli mamma på den tiden. Søndag tok travsportens Marit Bjørgen sin første seier i det 33. forsøket da hun vant på Jarlsberg.

Publisert: Publisert:

I karrierens 33. forsøk lyktes det endelig Vital Sjanell å krysse målstreken først i et travløp. Den tidligere avlshoppa satte samtidig ny personlig rekord over mellomdistanse! Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over to år gammel

TØNSBERG: Det er sjelden kost at travhopper som settes i avl kommer tilbake igjen som løpshester. At ei ti år gammel hoppe som i tillegg ikke hadde vunnet et travløp på 32 forsøk skulle stå øverst på seierspallen er intet mindre enn en sensasjon. Det var da også en himmelfallen eier og trener Marita Johansen fra Froland som så Vital Sjanell sette konkurrentene på plass på Jarlsberg søndag kveld.

– Det var helt sykt, kjempegøy! Jeg skjønner ingenting, utbrøt Johansen da seieren var et faktum.

Vital Sjanell viste kapasitet i sine yngre dager, og var blant annet treer i storløpene Oaks og DNTs 5-årsløp for hopper. Da hun 17. juli 2014 kom i mål som nest sistehest i et montéløp på Sørlandets Travpark var det vel få som så for seg at sørlandshoppa skulle komme tilbake til gamle høyder.

Vital Sjanell ble bedekt, og i 2015 så avkommet Vital Vinter dagens lys. Etter lang tid med ridetrening fikk Marita Johansen lyst til å sette den ti år gamle hoppa opp for løp igjen, og 14. juni i år avla hun på nytt godkjent prøveløp. Etter tre starter uten full uttelling var det endelig duket for seier for Vital Sjanell. Vinnertiden 1.27,9a/2100meter var samtidig ny rekord over mellomdistanse for Froland-hoppa.

– Det er veldig gøy med trav, jeg har blitt helt hekta!, strålte Marita Johansen etter løpet.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Tønsberg
  3. Marit Bjørgen
  4. Froland