Inger Maria Schmidt (77) fra Lillesand har tre døtre, fire barnebarn og fire oldebarn. Hun hadde sin første trening med crossfit i februar. Frank Leandro AR Fredriksen

Oldemor og hekta på crossfit

Etter mange år uten trening har jeg fått et kjempekick av å løfte vekter på stadig nye måter.

Inger Maria Schmidt

Jeg ble spurt av Lokalsporten om jeg ville dele noe som har medført endring til det positive den siste tiden. Det å være pensjonist behøver ikke bare være positivt. Det kan bli stille, og litt for mye sofasitting.

I oktober i fjor fikk mitt barnebarn Fredrik meg med til Lillesand Fitness. En måned trente jeg, ble så hjemme, men var tilbake igjen i slutten av februar.

Her trener jeg på utfall med kettlebell. Frank Leandro AR Fredriksen

Da kom eieren av senteret bort til meg og sa: « Kom inn her da vel, bli med på crossfit.» Jeg visste ikke hva denne sporten var, men gikk med inn i den store salen og ble med på min første treningsøkt. Det var som å få nytt batteri eller ny motor installert i kroppen. En helt ny treningsform for meg, og det tente meg totalt. Det gir meg energi, og smilet og latteren fant veien tilbake i mitt liv.

Aktiverer både skinn og sinn

Miljøet var godt, inkluderende, velorganisert. Nye deltakere blir ønsket velkommen med et håndtrykk av alle. Vi blir sett og vi blir fulgt opp. Våre instruktører har bare vært fabelaktige.

Les også:

Kristiansander nærmer seg crossfit-toppen

Bruker korsbåndskaden til noe positivt

Status: Innrøkt, overvektig og nylig dumpet

Jeg forstod ganske fort at det ikke bare var kroppen jeg fikk trene, men hjernen ble også aktivisert. Det å forstå og huske ordene på hver øvelse samt samsvare disse nye ordene med selve øvelsen. Helt fantastisk når det løsner litt etter litt. Jeg må fortsatt fokusere når nye instrukser blir gitt, men det tar jeg som en utfordring.

Hadde jeg ikke startet med crossfit hadde jeg ikke fått oppleve denne måten å trene hjernen til å huske og å samkjøre det mentale og det fysiske på.

Å trene i dette unge miljøet har betydd kolossalt mye. Alle er positive, vi jobber sammen og alene. Jeg blir pushet til å yte mer, og jeg blir holdt tilbake når jeg glemmer å ta pauser. Jeg føler meg priveligert!

Sunnere kosthold

I tillegg til treningsopplegget begynte jeg på et tidligere tidspunkt å fokusere på å få i meg nok vitaminer, mineraler og sunnere kost. Jeg har vel alltid vært opptatt av sunn mat, men det viste seg at jeg ikke fikk i meg nok, så min yngste datter tok grep og lærte meg masse nytt og forsynte meg med det jeg manglet, eller ville ha godt av.

Familien har i tillegg til crossfit-gjengen vært en herlig kjerne av positivitet. Livet har blitt rikere og jeg gleder meg til trening hver dag. Jeg har merket god fremgang, og passer på at teknikken er riktig, slik at jeg ikke skader meg. Har nå plusset på med body balance og yoga.

Hvorfor trener jeg såpass mye? Jeg har mye å ta igjen. Det er flere år siden jeg trente regelmessig. Ønsket om å bli sterkere og fortsatt kunne klare meg greit selv er viktig. Er jeg så heldig å bli gammel, er håpet å ennå kunne bo hjemme og styre min egen hverdag.

Er dine ønsker for alderdommen de samme? Finn en treningsform som inspirerer og styrker deg fysisk og mentalt. For meg har det vært topp å trene sammen med andre.

Les også:

Sjokkerte seg selv i crossfit-NM

Fra rusmisbruk og overvekt til en sunn livsstil

Fra konkurrenter til lagvenninner

Derfor ble Ingrid hekta på crossfit

Er du like smidig som Charlotte?