Fra grus i kneet til grus under skoa

Kåre Berle har ikke alltid vært en sprek og ivrig ildsjel i Terrengkarusellen.

Publisert:

Songdalen-bosatte Kåre Berle er kvitt smertene i kneet og har nå vært deltaker i Terrengkarusellen de siste 19 årene. Her sammen med kona Enny-Karin Vindheim, som også er en ivrig karuselldeltaker. Foto: Martin Johan Vindheim

Brukergenerert innhold

  • Kristin Tverberg, Bedriftsidretten
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: For rundt 20 år siden hadde Kåre smerter i kneet og gikk til behandling på Sørlandets Fysikalske Institutt. Tilfeldighetene ville ha det til at han traff karuselløperen Torstein Leipsland der og de kom i prat. Ikke bare en gang, de traff hverandre etter hvert ukentlig. Torstein snakket veldig varmt om Terrengkarusellen og maste på Kåre om å bli med.

Dette takker han i dag Torstein for! Kåre ble med Torstein i karusellen for 19 år siden, og etter dette skjedde ting ganske fort. Kåre ble rett og slett hekta på å løpe og ble raskt veldig glad i miljøet rundt Terrengkarusellen.

Kåre og Enny-Karin gleder seg til årets 1. karuselløp torsdag, som går fra Gimlebanen. Foto: Kristin Tverberg

Noen år senere fikk han innpass i Terrengutvalget. De siste ti årene har han hatt ulike roller under arrangementene. Han har blant annet ansvar for alle kart som benyttes, han er ofte løypevakt eller han løper som sistemann gjennom løypa.

Etter å ha vært frivillig i Terrengkarusellen noen år fant Kåre den store kjærligheten i Enny-Karin Vindheim. Hun kjente allerede mange deltakere og frivillige i Terrengkarusellen fra andre aktiviteter og tenkte at da var det greit for henne også å delta.

Siden den gang har ekteparet forsøkt å få med seg alle løp, og er det en torsdag de ikke kan, deltar de gjerne på tirsdagens tur sammen med resten av arrangørene som av naturlige årsaker ikke kan løpe på torsdagen. De prøver å alltid løpe sammen og løper gjerne flere runder, det som kalles Milslukeren.

Nå har de altså grus under skoa stadig vekk og nyter det sammen! De oppfordrer andre med ulike helseplager til å bruke Terrengkarusellen til rehabilitering og vedlikehold av både den fysiske og den psykiske helsen.

Foto: Terminlista for årets løp i Terrengkarusellen

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Terrengkarusellen
  2. Løping