Sju NM-medaljer til Budosør

Daniel Hovrind ble norgesmester og Budosør Judo Club tok ytterligere seks medaljer i helgas junior-NM.

Publisert:

U18, -73 kilo: Daniel Hovrind (nummer to fra venstre) ble norgesmester i judo i Nadderudhallen, mens Simen Brunvatne (helt til høyre) sikret seg bronsemedaljen. Foto: Anne Hovrind

U18, -73 kilo: Daniel Hovrind (nummer to fra venstre) ble norgesmester, mens Simen Brunvatne (helt til høyre) sikret seg bronsemedaljen. Foto: Anne Hovrind

Brukergenerert innhold

  • Budosør Judo Club
Denne artikkelen er over ett år gammel

BÆRUM: Ask Thorbjørnsen deltok på sitt første NM, men begynner å få god erfaring med stevner. Foreløpig er han en lettlevekter og må ofte gå opp både en og to vektklasser for å møte konkurrenten. Ask er ikke skvetten, gikk opp en vektklasse og ble belønnet med en bronse i U15. -38 kg.

Ludvig Husebø Ramirez og Sondre Thorbjørnsen var våre to neste utøvere i -42 kg. Sondre er ganske fersk i gamet, og etter en veldig bra innsats holdt det ikke helt inn for denne lovede utøveren. Ludvig er virkelig tilbake i god judoform og fikk en velfortjent sølv i sitt første NM.

U15, -38 kilo. Bronse til Ask Thorbjørnsen (til høyre). Foto: Anne Hovrind

Så var det Ida og Lise Hovrind sin tur. Heller ikke for dem var det konkurrenter i egne vektklasser. Lise går til vanlig i -40 kilo og Ida i -44 kilo. De tøffe tvillingene valgte å gå opp til -48 kg for å gå flest mulig kamper. Selv om det var stor vektforskjell, lot de seg ikke pelle på nesa. Ida kom til finalen, der ble motstanderen for tung, men NM-sølvet var sikret. Lise som var desidert lettest i vektklassen fikk noen «tunge» kamper, likevel feide hun de fleste av matta og endte med en bronse i sitt første NM.

U15, -42 kilo: Sølv til Ludvig Husebø (til venstre). Foto: Anne Hovrind

Daniel Hovrind og Simen Brunvatne var våre utøvere i U18, -73 kg. Begge disse gutta var sugne på gullet, og det synes på matta! Begge konkurrerer jevnlig og deltar på de fleste norgescupstevnene. De er begge aktive som hjelpetrener i klubben og er gode forbilder for våre yngre utøvere.

Det er ekstra gøy at klubbens store gutter markerer seg på matta. Simen gikk mange gode kamper og dro i land en bronse

Daniel laget en altfor spennende finalekamp i møtet med Asgeir Skaara fra Sandefjord Judo. Etter ordinær tid var ikke kampen om gullet avgjort, og det blir da « golden score", det vil si at kampen forsetter til en av utøverne får en scoring. Tre minutter på overtid fikk Daniel inn en ippon (10 poeng) og det resulterte i hans første norgesmestertittel i judo.

U15, -48 kilo: Sølv til Ida Hovrind (til venstre) og bronse til Lise Hovrind (nummer to fra høyre). Foto: Anne Hovrind

Simen Brunvatne nøyer seg aldri med én klasse, så han er Budosørs utøver i U 21, -73 kg. Simen ladet batteriene sine kjapt og jobbet seg inn i finalen i U21. Han kjempet godt hele veien og sikret seg sølv.

Budosør Judo Club er svært stolt av våre utøvere som alltid « står i det", kjemper og aldri gir seg. Nå er de største konkurransene over for i år. Frem til neste stevne på nyåret kommer våre dyktige trenere til å jobbe beinhardt for at Budosørs utøvere blir bedre på det de er gode på, studerer kamper og retter opp feil.

Norgesmesterskapet kort oppsummert: En gullmedalje, tre sølvmedaljer og tre bronsemedaljer.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Budosør Judo Club
  2. Judo